O plăcintă neobișnuită cu iaurt: un desert delicat fără făină și fără unt
Vă oferim rețeta unei plăcinte delicioase și simple, pentru care nu veți folosi făină, unt sau brânză de vaci.
Acest desert neobișnuit se prepară pe bază de iaurt și va fi fragedă și cremoasă.
Ingrediente:
iaurt - 400 grame;
ouă - 4 bucăți;
zahăr - 100 grame;
zahăr vanilat - 10 grame;
amidon de porumb - 75 grame;
sare - 1/2 linguriță;
coajă de lămâie - 2 linguri.
Rețeta, pas cu pas:
Separați albușurile de gălbenușuri. Adăugați sare în bolul cu gălbenușuri. Mixați până când albușurile se vor întări.
Într-un castron separat, bateți gălbenușurile cu zahărul, zahărul vanilat și iaurtul până se omogenizează.
Cremă de brânză pentru micul dejun: mai ieftină și mai gustoasă, decât cea cumpărată
Adăugați coaja de lămâie și amestecă. Apoi uniți gălbenușurile cu albușurile bătute spumă. Tapetați fundul și părțile laterale ale unei tăvi cu hârtie de copt și puneți aluatul.
Dați plăcinta la cuptor pentru 40 de minute la o temperatura de 170° C. Puteți găti plăcinta și într-o tigaie, direct pe aragaz. Poftă bună!
Vezi și:
Brioșe, gata în câteva minute! Sunt atât de bune, încât nu va rămâne nimic pe masă
Ai gustat vreodată brioșe super moi de vanilie? Iată o rețetă minunată! Prepararea acestor brioșe va fi rapidă și ușoară și veți dori să le mâncați în fiecare zi. Aceste dulciuri vor fi iubite de toată lumea. Sunt perfecte de savurat la micul dejun, dar și în alte momente ale zilei.
Aluatul se poate face folosind următoarele ingrediente:
240 grame de făină,
125 ml ulei,
10 grame praf de copt,
1 linguriță de extract de vanilie,
3 ouă,
125 ml lapte,
½ linguriță de sare,
125 de grame de zahăr.
Procedura de preparare
Spargeți ouăle într-un bol și mixați-le cu un mixer electric, împreună cu zahărul. După ce obțineți o consistență netedă, adăugați uleiul, laptele, extractul de vanilie și amestecați cu un tel.
Apoi cerneți făina, praful de copt și sarea. După ce le-ați cernut, adăugați pulberile în amestecul de ouă.
Uniformizați totul cu mixerul până obțineți un aluat fără cocoloașe și omogen. Pregătiți formele de brioșe și ungeți-le cu puțin ulei. Turnați aluatul în formele de brioșe, având grijă să le umpleți trei sferturi.
Brioșele se coc circa 20 de minute la o temperatura de 180 de grade. Când dulciurile sunt gata, scoteți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei. Vor fi foarte moi și parfumate.
Omletă de vinete: o pregătești în cel mai scurt timp și este delicioasă
Aceste mici delicii se pretează la mai multe ocazii. Savurați-le după cină sau după prânz, dar și ca gustare. Dacă sunt asociate cu ceai sau cafea, sunt cu adevărat formidabile. Sunteți gata să le gustați? Aroma lor va depăși cu mult așteptările dumneavoastră. Poftă bună!
BONUS. Pandișpan cu lapte, gata în jumătate de oră: este moale și fraged
Pandișpanul cu lapte, preparat după această rețetă, este fraged și moale și nu necesită un număr mare de ingrediente.
Pentru a face o pandișpanul cu lapte aveți nevoie de:
2 ouă,
un praf de sare,
10 grame de zahăr vanilat,
120 ml de lapte,
40 grame de făină,
1 linguriță de praf de copt.
Rețeta pas cu pas
Bateți ouăle cu zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare, timp de cinci minute, până se formează o compoziție pufoasă și ușoară. Laptele se fierbe, împreună cu untul.
Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt. Adăugați jumătate din făină în bolul cu ouă și mixați până la omogenizare.
Dulceață de smochine, preparată acasă, cu puțin zahăr: este aromată și senzațională
Ulterior, se adaugă laptele fierbinte cu unt. Adăugați și cealaltă jumătate de făină. Bateți din nou până la omogenizare.
O formă de copt se unge cu unt și se toană aluatul. Coaceți pandișpanul la 180 de grade, timp de 20 de minute. Serviți o felie din acest pandișpan fraged alături de o ceașcă de cafea aromată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News