O piață din Paris va purta numele lui George Enescu
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O piață din Paris va purta numele lui George Enescu  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O piață din Paris va purta numele lui George Enescu / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Primarul Parisului a anunțat că o piață din capitala Franței va purta numele compozitorului român George Enescu.

dO piaţă din Paris va purta numele compozitorului român George Enescu, a anunţat vineri pe Twitter primarul adjunct al oraşului, Laurence Patrice.

Mă bucur că Consiliul Primăriei din Paris a votat propunerea pe care am făcut-o împreună cu Delphine Bürkli (primar al arondismentului 9, n.red.), în semn de omagiu faţă de virtuosul compozitor român George Enescu. O piaţă îi va purta astfel numele în arondismentul al nouălea, pe care îl iubea atât de mult. A fost unul dintre acei mari artişti europeni deveniţi parizieni iluştri, a scris Laurence Patrice pe Twitter.

Decizia a fost salutată pe Facebook de ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu.

În anul Enescu, superb omagiu adus compozitorului român. În curând, va exista o piaţă în Paris care va purta numele genialului artist. Azi dimineaţă, Consiliul Primăriei Parisului a votat această decizie. Cu câteva zile în urmă, Primăria din arondismentul al 9-lea luase aceeaşi hotărâre. În acest arondisment, nu departe de Opera Garnier din Paris, va fi amplasată Piaţa Enescu - este locul în care compozitorul şi violonistul roman şi-a petrecut cea mai mare parte a anilor parizieni, a scris Luca Niculescu vineri pe Facebook.

Decizia primăriei Parisului încheie Anul Enescu, care marchează împlinirea a 140 de ani de la naşterea compozitorului român şi care, sub patronajul celor doi preşedinţi, Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron, a cuprins o serie de evenimente omagiale printre care: prezenţa Orchestrei Naţionale a Franţei la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Enescu şi montarea operei Oedip la Opera Bastille, a mai scris ambasadorul României la Paris pe pagina sa de Facebook, scrie Agerpres.

Muzeul George Enescu din Capitală se închide pentru doi ani

Sediul Muzeului Naţional "George Enescu" din Bucureşti - Palatul Cantacuzino s-a închis, începând cu data de 25 octombrie, pentru aproximativ doi ani, odată cu începerea lucrărilor de restaurare, activitatea instituţiei urmând să continue la sediile din Sinaia şi Tescani, precum şi în mediul online.

"Începând cu data de 25 octombrie, sediul de la Bucureşti al muzeului - Palatul Cantacuzino - se închide. Vor începe lucrările de restaurare şi consolidare a imobilului, a căror durată estimată este de 24 de luni. Activităţile noastre vor continua atât în spaţiul virtual/online, cât şi la celelalte două sedii ale muzeului, Muzeul Naţional "George Enescu" Casa memorială "George Enescu" - vila Luminiş de la Sinaia şi Muzeul Naţional "George Enescu" secţia "Dumitru şi Alice Rosetti-Tescanu-George Enescu" de la Tescani", informează instituţia într-o postare pe Facebook.

În acest weekend, accesul în spaţiile muzeului de la Bucureşti va fi gratuit, în programul normal de vizitare (citește mai mult AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel