”O pădure cât o țară”. Campanie de împăduriri la nivel național. 50 de milioane de puieți
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Campanie de împăduriri. Pepinieră ROMSILVA
Campanie de împăduriri. Pepinieră ROMSILVA
Ministrul mediului anunță debutul unei campanii de împădurire la nivel național, ”Românii plantează o pădure cât o țară”.

Costel Alexe, ministrul Mediului, a anunțat debutul că ministerul a început campanie de împădurire ”O pădure cât o țară”. 

”Așa cum am anunțat în această dimineață, într-una din pepinierele pe care le deține Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, am vrut să arătăm tuturor românilor că ministerul pe care-l conduc este pregătit să aibă în acest an cea mai amplă campanie de împăduriri pe care am avut-o noi ca țară în acest deceniu. Vreau să trag un semnal de alarmă că împotriva tăierilor ilegale trebuie să avem, pe de o parte, măsuri și politici care să limiteze și să stopeze aceste tăieri ilegale, dar și o amplă campanie, pe care să o facem noi cei din minister, cei din Romsilva, dar să avem și sprijinul organizațiilor non guvernamentale și al cetățenilor. Pentru că în acești ultimi ani, ONG-urile au fost mai preocupate de pădurile țării decât cei care au condus acest minister. Putem să dăm, astfel, României o pădure cât o țară. Pentru că așa se va numi această campanie ”Românii plantează o pădure cât o țară”, a spus ministrul Costel Alexe, la Realitatea Plus.

Câți copaci vor fi plantați

”La nivel național, sunt 13.000 de șantiere, fie pe terenuri degradate, fie pe cele defrișate. Vom planta peste 50 de milioane de puieți. 30 de milioane în campania de primăvară și 23 de milioane în campania de toamnă. Vrem să plantăm 500.000 de puieți pe zi. Aș vrea ca la sfârșitul campaniei să nu mai rămânem cu niciun puiet. Și în București Pădurea Băneasa va redeveni plâmânul verde al Capitalei”, a completat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel