O organizație LGBTQ+ din Marea Britanie vrea ca elevii să poarte fuste, indiferent dacă sunt fete sau băieți
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O organizație LGBTQ+ din Marea Britanie îndeamnă școlile să nu mai folosească apelativele „fată“ și „băiat“  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O organizație LGBTQ+ din Marea Britanie îndeamnă școlile să nu mai folosească apelativele „fată“ și „băiat“ / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Organizația Stonewall îndeamnă școlile din Marea Britanie să ofere copiilor, indiferent de gen, opțiunea de a purta fuste sau pantaloni ca uniformă școlară.

Organizația britanică LGBTQ+ Stonewall, care este finanțată puternic de contribuabilii din Marea Britanie, îndeamnă profesorii să nu mai folosească cuvintele „băiat” și „fată”. În schimb, ei ar trebui să folosească sintagma „cursant”, conform liniilor directoare raportate de Daily Telegraph. În plus, organizația care luptă pentru drepturile homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor și transsexualilor îndeamnă școlile să ofere copiilor posibilitatea de a purta fuste sau pantaloni indiferent de sexul lor.

Stonewall a primit finanțare de la guvern anul trecut pentru programe împotriva comportamentului „homofob, bifob și transfobic” în școli. Între 2015 și 2019, organizația a primit finanțare de aproape trei milioane de lire sterline (3,49 milioane de euro) din diverse surse guvernamentale. În plus, multe companii mari plătesc bani organizației Stonewall pentru a participa la programe de diversitate.

Copiii ar trebui să folosească vestiarele în funcție de preferințe

Organizația LGBT recomandă, de asemenea, școlilor să se transforme, să adopte o ideologie LGBT și să abolească reglementările de gen. Copiii ar trebui, de exemplu, să facă educație fizică împreună, indiferent de sexul lor și riscurile la care se expun, și să poată folosi vestiarele și dușurile în funcție de preferințele lor. 

Stonewall a înființat un campionat al școlilor și colegiilor, care implică sute de unități educaționale și angrenează participanții care plătesc bani pentru acest antrenament, care le oferă apoi dreptul de a participa la concursuri în școli favorabile ideologiei LGBTQ+.

Conservatorul Safe Schools Alliance UK a criticat recomandarea de a învăța copiii de ambele sexe în ore  de educație fizică comună și de a lăsa băieții să concureze cu fetele. Continuă să solicite cursuri separate de educație fizică din motive de siguranță și echitate. Recent, Stonewall a stârnit indignare cerând ca sintagma „mamă” să fie înlocuită cu  „persoana care a născut copii“.

Miniștrii critică organizația


Stonewall a fost fondată în 1989 pentru a face lobby pentru drepturile homosexualilor și lesbienelor. În ultimii ani, asociația și-a concentrat mai mult atenția asupra problemelor transgender. Acest lucru a dus la o divizare parțială a mișcării homosexuale și lesbiene. Unii homosexuali și lesbiene constată că organizația își neglijează rolul tradițional și se mută unilateral către trans-lobbyism.

Recent, mai mulți miniștri ai administrației Johnson, inclusiv ministrul pentru femei și egalitate, Liz Truss, s-au pronunțat împotriva Stonewall. Agențiile guvernamentale nu ar trebui să mai participe și să plătească pentru programul Stonewall's Diversity Champion, a spus ea.

Fostul șef al Serviciului Național de Sănătate (NHS), Kate Grimes a acuzat recent organizația că „nu mai este compatibilă” cu valorile NHS. Potrivit acesteia, Stonewall amenință siguranța în NHS, susținând vestiare și dușuri comune pentru bărbați și femei, bărbați trans și femei trans. În plus, presiunea Stonewall pune în pericol libertatea de exprimare și libera dezbatere cu privire la aceste probleme, notează RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel