O nouă Securitate sau o nouă revoluție
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-vilcu
val-vilcu

Revoluționarii din Timișoara l-au ars pe Alin Popoviciu, full color,  în piața publică.  Apoi, i-au dat foc lui George Maior, directorul SRI, acuzând originalul că vrea mai mulți bani de la Buget pentru a face din această instituție o nouă Securitate. Bani aruncați. De ce să facă una nouă? Aia veche ce defect are?

În fond, Securitatea a învins pe toate fronturile. Ca imagine, este imbatabilă, odată ce o preamăresc oameni de litere, arte și idei ca Vadim Tudor și Grigore Cartianu. Presa e plină de ofițeri sau răcani. În afaceri, arunci banul și cade pe un fost informator, sau poate pe unul nou, cu jumate de normă la DNA. Ca rezultate politice, ce să mai spunem? Nu a fost partid la putere fără câțiva reprezentanți ai Securității în conducere. Pe care să-i fi aflat noi, că restul...

Mai avea o problemă Securitatea, cu memoria colectivă. Zgâlțâit de câteva atacuri de delirium tremens, conform diagnosticului ”Ceaușescu, să ne ierți, că-n decembrie am fost beți”, românul  își mai aducea, totuși, aminte că la dezastrul epocii comuniste a contribuit din plin și ofițerul de informații. Morții revoluției nu-l lăsau să pretindă că are un lapsus.

Dar, morții cu morții, vii cu vii. Eroii s-au dus, revoluționarii cu patalama au rămas. Ei sunt justificarea post hoc a ”odiosului și sinistrei”. Avea dreptate tovarășul când spunea că la Timișoara au ieșit în stradă niște golani. I-am văzut ulterior pe unii, cerșind spații comerciale și despăgubiri în mărci germane, deși nu au avut o zgârietură în 89.

Dacă Boc a luat un leu vreunui rănit în decembrie, merită să mai facem o revoluție. Dacă le-a tăiat din peșcheșuri profitorilor de meserie, să-i fie rușine că a așteptat trei ani și-o criză, înainte să le suspende de tot așa zisele drepturi.

Cert este că pentru alde Boc a meritat subvenționarea ”revoluționarilor”. Guvernul poate să le arate acum românilor ce valoare are democrația pe care o calcă de trei ani în picioare.  Pe lângă șacalii care mârâie la jandarmi, în București și Timișoara, securistul, vechi sau nou, măcar pare om.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel