O nouă plângere pe numele lui Augustin Lazăr
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr
Avocatul Aurelian Pavelescu a depus o plângere împotriva lui Augustin Lazăr.

Aurelian Pavelescu a depus o plângere împotriva procuorului general pentru infracţiuni împotriva umanităţii. 

" Este vorba despre un denunţ pe care l-am depus în numele PNTCD împotriva procurorului general pentru infracţiuni împotriva umanităţii. Este o plângere elaborată, sunt motivate faptele pe larg. Snt fapte indiscutabile de poliţie politică ale procurorului general în funcţie. Procesele verbale din 1985-1986 prezentate în ultimele zile în presă nu au fost comunicate condamnatului Iulius Filip potrivit legii în vigoare la acea dată. Întregul conţinut al acestor procese verbale este falsificat.

"Condamnatul nu avea dreptul la corespondenţă"

Se spune că Iulius Filip ar fi scris scrisori, ar fi avut corespondenţă cu alte persoane, când, de fapt, condamnatul nu avea dreptul la corespondenţă. Pe de altă parte, acţiunile de poliţie politică şi infracţiunea contra umanităţii este probată prin existenţa acestor acte de detentie de tortură împotriva legislaţiei din acel moment. 

Procurul era obligat să controleze întreaga activitate din penitenciare, lucru pe care Augustin Lazăr nu l-a realizat.

În ceea ce priveşte deţinuţii politici a fost creată o armată a morţii, vorbim de oamenii cu funcţii de conducere în securitate, procuratură cre acţionau împotriva legislaţiei în vigoare pentru nimicirea familiilor lor.", a spus Aurelian Pavelescu la România Tv.

Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a decis joi reverificarea procurorului general Augustin Lazăr în ceea ce priveşte calitatea de lucrător sau colaborator al securităţii comuniste, având în vedere informaţiile şi elementele noi care au fost dezbătute în presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel