O noua modalitate de transport public ecologic în centrul Sibiului, cu fonduri europene
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Sibiul implementează un important sistem de mobilitate urbană. Proiectul se face cu fonduri europene. 

Prin șase proiecte, a căror valoare totală cumulată se ridică la peste 43 milioane euro, în municipiul Sibiu se va implementa un important sistem de mobilitate urbană, ce presupune modernizări de străzi, achiziționarea mijloacelor de transport nepoluante, desenarea unor trasee "verzi" pentru transportul public în zona centrală și susținerea deplasărilor în oraș cu biciclete sau pietonal.

Un prim pas a fost făcut prin contractarea proiectului de modernizare a Caii Dumbravii, iar acum a venit rândul "Liniei verzi". Cererea de finanțare pentru realizarea inițiativei "Linia verde de transport public a municipiului Sibiu" - a cărei valoare totală este de peste 11,45 milioane de lei - s-a transformat în certitudinea unui nou proiect REGIO în Sibiu, pentru creșterea mobilității urbane în centrul istoric al orașului. 

Ce spun autoritățile locale

"Centrul istoric al orașului este un ansamblu foarte valoros pe care îl punem în valoare și pe care trebuie să îl protejăm. În plus față de investițiile în reabilitarea imobilelor de patrimoniu aflate în proprietatea Municipiului, extinderea zonelor pietonale și construcția de parcări de mare capacitate la periferia centrului istoric, o altă modalitate de a proteja frumusețea și valoarea centrului istoric este crearea unei linii "verzi" de transport public. Scopul este acela de a reduce numărul de autovehicule care circulă în centrul istoric, oferind prin această linie de transport cu minibuze electrice o alternativă celor care se deplasează în centru cu autovehiculul personal", a declarat doamna primar Astrid Cora Fodor, în momentul semnării contractului de finanțare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel