O nouă înșelătorie ia amploare în România. Ce este metoda "BURLANUL"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O nouă înșelătorie ia amploare în România. Ce este metoda "BURLANUL" / Foto: Pixabay, de Arek Socha
O nouă înșelătorie ia amploare în România. Ce este metoda "BURLANUL" / Foto: Pixabay, de Arek Socha
O nouă înșelătorie face victime în România.

Un bărbat din Alba a devenit victima unei noi escrocherii. Acesta a fost înșelat prin metoda "burlanul". Escrocul a reușit să-i fure bărbatului din casă aproximativ 13.000 de lei, pretinzând că face niște reparații, scrie Realitatea.net.

Ce este metoda "burlanul"

Se pare că pensionarul a chemat un tânăr la el acasă pentru a-i repara burlanele casei, doar că a fost păcălit. Potrivit IPJ Alba, polițiștii din Aiud au identificat un bărbat de 22 de ani, din Câmpia Turzii, județul Cluj, ca persoană bănuită de săvârșirea unei înșelăciuni, cu un prejudiciu în valoare de 13.000 de lei.

Acesta l-ar fi abordat pe bărbatul de 69 de ani din comuna Mirăslău, căruia i-ar fi propus să îi repare jgheaburile de colectare a apei pluviale. La finalizarea lucrării, vârstnicului i-a fost cerută o sumă mult mai mare, iar pentru că acesta nu avea banii în casă, bărbatul l-a transportat la o bancă din Aiud, de unde a scos suma respectivă pe care i-a înmânat-o. Oamenii legii au recuperat banii și i-au returnat bărbatului păgubit.

Escrocherie de proporții în România. Sute de români, păcăliți cu apartamente de închiriat. Prejudiciu de 700 de mii de euro

Un român alt a păcălit sute de turiști și a câștigat de pe urma lor 700 de mii de euro, transmite Realitatea Plus. Infracțiunile erau comise prin intermediul unui site fals de turism care oferea cazări fictive. Persoanele înșelate aflau că sunt victimele escrocheriei abia atunci când mergeau la destinație.

Individul a fost prins după ce mai multe persoane au formulat plângeri că au fost înșelate. Bărbatul are 33 de ani și locuiește fără forme legale în municipiul Sibiu. Din plângerile legale depuse rezultă că unul sau mai mulți infractori în colaborare, au câștigat încrederea victimelor folosindu-se de numele și logo-ul unei platforme cunoscute de închiriere imobile, folosind un web site greu de distins de cel real. Pe acest site web infractorii ofereau fictiv închirierea de locuințe. Ei solicitau plata unui avans, constând în chiria pe câteva luni, dar și o garanție, iar banii erau transferați direct într-un cont bancar străin, așa că nu ridicau suspiciuni. Persoanele înșelate au aflat că sunt victime unei escrocherii abia atunci când au mers la adresele locuințelor pe care le-au închiriat de pe site-ul fals. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel