O nouă eră. Cum o să arate casa viitorului
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Casa a devenit, în pandemie, spațiu de lucru, școală, sală de sport, restaurant, spital și chiar casă de vacanță. 

Conform unei cercetări care analizează tendințele și impactul pe termen lung al Covid-19 asupra modului în care vom folosi locuințele, lansată de Beko și realizată în colaborare cu o agenție londoneză de consultanță specializată în analizarea proiecțiilor și tendințelor, dacă înaintea pandemiei trăiam într-o eră a interacțiunii continue cu cei din jur, acum atenția s-a mutat către interior. Potrivit raportului, migrarea către un spațiu mai restrâns va continua, ducând astfel la o nouă eră, cea în care „Acasă devine centrul universului”.

Munca de acasă, creșterea în popularitate a divertismentului în propria locuință și îmbunătățirea confortului sunt doar câteva dintre tendințele care au devenit obișnuințe peste noapte, dar care se vor menține și în următorii zece ani.

Studiul arată că obiceiurile pe care le vom dobândi în timpul izolării și distanțării sociale, combinate cu viitoarele modificări de comportament, vor transforma fundamental modul în care trăim și cum ne petrecem timpul.

Grija accentuată față de sănătate, igienă, recuperare fizică și psihică va duce la un exod urban care va relansa suburbiile și zonele rurale, oferind în același timp orașelor oportunitatea de a repune omul în centrul atenției. Tinerii care anterior erau atrași de marile orașe constată că salariile relativ mici, chiriile mari și aglomerația au un impact negativ asupra vieții lor. Astfel, este de așteptat ca generațiile următoare să înceapă să se îndrepte către zone rurale și adiacente orașului.

Clădirile multifuncționale – imobilele rezidențiale se vor adapta și vor deveni „spații mixte”, capabile să acomodeze diferite tipuri de activități: muncă, relaxare sau joacă. Conform studiului, utilizarea spațiului și funcționalitatea vor fi în topul priorităților pentru noile generații.

Casa viitorului este deja privită ca un spațiu care trebuie să fie igienizat și care să ofere siguranță pentru o perioadă lungă de timp. Inovațiile legate de locuințe se reorientează către norme mai stricte de igienă și reducerea expunerii la poluanți și agenți patogeni.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel