România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 18 sep, 17:26
O nouă cortină de fier ar putea cădea peste Europa. E anunțul unui oficial ONU
Potrivit unui înalt oficial al ONU, continentul european se află sub riscul de a cădea sub incidența unei noi cortine de fier.

Un investigator din cadrul Organizației Națiunilor Unite a avertizat cu privire la pericolul ca „o nouă cortină de fier” ar putea să cadă peste Europa. Declarația a venit în timpul unei dezbateri de la Geneva cu privire la presupusele încălcări ale drepturilor omului în Belarus. Astfel, raportorul general al ONU pentru Belarus, Anaïs Marin, a spus: „Să nu permitem ca o altă cortină de fier să cadă pe continentul european”.

 

Belarus, Federația Rusă, China și Venezuela au contestat opiniile reprezentanților ONU

 

În cadrul dezbaterii, Belarus, Rusia, China și Venezuela au întrerupt în mod repetat obiecțiile oficialilor de la ONU, în special atunci când Anaïs Marin a spus că situația drepturilor omului în Belarus este „catastrofală”. Aceasta a mai precizat că peste 10.000 de persoane au fost „arestate abuziv”, cerând autorităților să-i elibereze pe cei reținuți sub „acuzații motivate politic” și să renunțe la învinovățirile împotriva lor.

 

Lukashenko neagă trucarea alegerilor

 

Alexandr Lukașenko, liderul bielorus din 1994, neagă că ar fi trucat votul din 9 august pe care, conform rezultatelor, l-a câștigat cu un procent zdrobitor. Ulterior zilei votului, președintele reales a reprimat toate protestele și a încercat să îi îndepărteze din țară pe toți cei care se ridicau ca lideri ai opoziției, potrivit TheGuardian.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro