Data publicării:

O navă cargo sub pavilion japonez a fost atacată cu o dronă lansată dinspre Iran

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Incident de securitate în largul coastei Indiei. 

Un cargou japonez ce transporta substanţe chimice a fost lovit sâmbătă la 200 de mile marine (370 km) în largul coastei Indiei de o "dronă de atac trasă din Iran", a anunţat, într-un comunicat, Departamentul american al Apărării, informează AFP.

Atacul, care a avut loc la ora locală 10:00 (06:00 GMT), nu a provocat răniţi, iar un incendiu a fost stins, a adăugat Pentagonul, potrivit căruia armata americană "rămâne în comunicare cu nava în timp ce acesta îşi continuă drumul către o destinaţie din India".

Nava, Chem Pluto, navighează sub pavilionul Liberiei şi este operată de o companie olandeză.

Nicio navă de război americană nu se afla în apropierea cargoului în momentul atacului, care nu a fost revendicat imediat.

India a spus că a răspuns la o cerere de asistenţă."Un avion a fost trimis la faţa locului şi a stabilit siguranţa navei şi a echipajului acesteia", a declarat un oficial al marinei indiene pentru AFP."O navă de război a marinei indiene a fost de asemenea trimisă la faţa locului pentru a oferi asistenţa necesară", a adăugat el.

Incidentul are loc în momentul în care un val de atacuri cu drone şi rachete asupra navelor din Marea Roşie de către rebelii houthi din Yemen ameninţă să perturbe fluxurile comerciale globale, marile firme de transport maritim întrerupând trecerea prin strâmtoarea Bab el-Mandeb, care separă Peninsula Arabă de Africa, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel