O navă a eșuat pe Canalul Sulina al Dunării, lovind și mai multe vase ancorate la mal / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O navă a eșuat pe Canalul Sulina al Dunării, lovind și mai multe vase ancorate la mal  /  Sursă foto: Captură YouTube InfoTulcea
O navă a eșuat pe Canalul Sulina al Dunării, lovind și mai multe vase ancorate la mal / Sursă foto: Captură YouTube InfoTulcea
O navă sub pavilion Togo a eșuat pe brațul Sulina al Dunării.

Un accident naval a avut loc miercuri, 15 septembrie, pe Canalul Sulina al Dunării, după ce o navă maritimă, încărcată cu grâu, a rămas fără propulsie și a lovit mai multe ambarcațiuni acostate la mal. Nicio persoană nu a fost rănită, înregistrându-se numai pagube materiale.

Potrivit Prefecturii Tulcea, incidentul de navigație a avut loc în jurul orei 14.00, când nava maritimă M/V Kormoran, pavilion Togo, care se deplasa în aval pe Canalul Sulina, din portul Reni către Tripoli, încărcată cu 5.524 tone de grâu, a anunțat că în zona milei marine 2 i s-a oprit motorul și a intrat în malul drept, lovind trei catamarane staționate la mal. Incidentul s-a soldat numai cu pagube materiale.

La fața locului s-au deplasat remorcherele maritime Sulina 2 și Gheorghieni 2, remorchere aparținând Administrației Fluviale a Dunării de Jos RA Galați, care urmează să remorcheze vasul până în dana maritimă 1 a Portului Sulina.

De asemenea, la fața locului a ajuns și un echipaj operativ, format din ofițeri ai Căpităniei Portului Sulina și un reprezentant al Grupului de Nave Sulina, ce urmează să ancheteze incidentul, scrie TLNews.

Canalul Suez s-a blocat din nou. Autoritățile, în alertă după ce o navă a eșuat

Un operator de transport în vrac a eșuat în Canalul Suez joi. Nava a blocat pentru scurt timp accesul pe canal şi a creat o oarecare panică pentru că oamenii au revăzut scenariul precedent. Pe de altă parte, autorităţile au suspendat traficul internaţional pe cale navigabilă până la deblocarea navei eșuate.

Autoritatea Canalului Suez a declarat că incidentul a fost „tratat cu maxim profesionalism” și că traficul prin canal nu a fost afectat.

Blocajul s-a produs la aproape șase luni după ce traficul în canal a fost oprit timp de șase zile, când o navă de marfă, Ever Date , a încetat, blocând traficul pe căile navigabile vitale ale canalului Suez care leagă Marea Roșie de Mediterana. Blocajul din martie a costat Canalului Suez milioane de dolari în venituri pierdute și a perturbat comerțul global. De asemenea, a reînviat dezbaterea de lungă durată privind dacă ar trebui găsite rute alternative între Europa la un capăt și Orientul Mijlociu și Asia pe de altă parte.

Blocarea de joi s-a întâmplat în porțiunea de vest a ocolirii Ballah, una dintre secțiunile pe două benzi ale căii navigabile, care permit navelor să navigheze pe canal în ambele direcții, a declarat Autoritatea Canalului Suez (SCA) (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel