O modalitate ingenioasă de a curăța mașina de spălat de calcar: ai nevoie de un ciorap și o lămâie
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
O modalitate ingenioasă de a curăța mașina de spălat de calcar, ai nevoie de un ciorap și o lămâie. Sursa - Pexels
O modalitate ingenioasă de a curăța mașina de spălat de calcar, ai nevoie de un ciorap și o lămâie. Sursa - Pexels
Este foarte ușor  să scapi de calcarul din mașina de spălat, dacă folosești câteva ingrediente miraculoase din casă! 

Unele gospodine recurg la o modalitate simplă pentru a curăța mașina de spălat de calcar. Potrivit gospodinelor cu experiență, lămâia poate face problemei calcarului, care înrăutățește starea aparatului electrocasnic și dă hainelor un miros neplăcut .

Metoda, folosită de unele gospodine, constă în următoarele: o lămâie se taie în jumătate, apoi pe fiecare jumătate se fac niște crestături. 

Cele două jumătăți de lămâie se pun într-un ciorap, care se leagă bine. Apoi, ciorapul cu cele două jumătăți de lămâie în el se pune în mașina de spălat și se pornește un ciclu obișnuit de spălare. Calcarul va fi eliminat!

 

Dacă faceți acest lucru, toată murdăria va ieși imediat din mașina de spălat. O metodă eficientă!

 

Curățarea casei nu este întotdeauna foarte ușoară. Murdăria poate fi oriunde, iar mașina de spălat nu face excepție. Chiar și în mașină de spălat, care pare perfect curată și ordonată, puteți găsi praf și alte reziduuri care vor afecta succesul spălării. Multe gospodine se întreabă cum pot curăța perfect mașina de spălat și să elimine definitiv murdăria?

Evident, există un truc foarte simplu, care poate curăță cu adevărat mașina de spălat. Cu ajutorul acestui truc, veți obține haine cu adevărat curate și parfumate.

Un mod neobișnuit cu care poți învia o orhidee ofilită. Trucul grădinarilor cu experiență a fost dezvăluit

Pentru a curăța mașina de spălat, introduceți niște tablete pentru mașina de spălat vase în cuvă. În primul rând, puneți două tablete pentru mașina de spălat vase în tamburul mașinii de spălat și porniți un ciclu de spălare.

Trebuie să programați o spălare la 60 de grade și să lăsați mașina de spălat să funcționeze atâta timp cât este necesar. După primele zece minute veți observa că apa din mașina de spălat se întunecă ușor. După șaizeci de minute, apa va fi acum complet murdară

În acest moment, mașina de spălat va elimina toată murdăria și nu va trebui decât să așteptați sfârșitul spălării.

Cum să speli puloverele pentru a le menține moi și pufoase: nu folosi niciodată acest produs

La finalul ciclului de spălare, apa va fi limpede și curată, ceea ce înseamnă că mașina de spălat a eliminat toată murdărie. După aceea, puteți spăla hainele fără probleme.

Gospodinele recomandă să folosiți acest truc cel puțin o dată pe lună. În acest fel mașina de spălat va fi întotdeauna curată, iar hainele vor fi perfecte după fiecare spălare. Pur și simplu veți fi uimiți de rezultat și veți recomanda acest truc tuturor.

 

Bicarbonatul de sodiu: trei moduri la care nu te-ai gândit niciodată să-l folosești atunci când speli hainele 

Bicarbonatul de sodiu este un produs foarte util nu doar pentru curățarea casei, ci și pentru haine. Iată câteva modalități de utilizare pe care poate nu le cunoști.

Economic, disponibil și potrivit pentru o mie de utilizări în bucătărie și pentru curățenie, bicarbonatul este un aliat prețios pentru gospodărie. Datorită bicarbonatului, gospodinele pot curăța casa fără a fi nevoite să apeleze la substanțe chimice poluante și periculoase.

Dar bicarbonatul de sodiu poate fi foarte util și atunci când speli rufele. Iată câteva moduri în care ar trebui să începi să-l folosești pentru haine mai moi și mai curate.

Nu mai aruncați cojile de ceapă: le puteți folosi pentru a da aromă bucatelor 

Elimină mirosurile urâte.  Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosuri din bucătărie și din frigider. De ce să nu profiți de această proprietate și pentru hainele care au un miros urât. Tot ce trebuie să faci este să adaugi în tamburul mașinii de spălat o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu: mirosurile neplăcute de pe haine vor dispărea ca prin farmec.

De asemenea, poți pune două căni de bicarbonat de sodiu într-un lighean cu apă caldă. Înmoaie  hainele peste noapte în această apă, apoi le poți pune în mașina de spălat. Bicarbonatul de sodiu va elimina toate urmele de miros neplăcut.

Cum să călci hainele dacă s-a oprit curentul: cinci moduri verificate

Face țesăturile mai moi. Cu siguranță s-a întâmplat să scoți rufele aspre din mașina de spălat. Acest lucru se întâmplă, în special, cu prosoape și articole mai grele care, după uscare devin foarte dure, chiar dacă ai adăugat balsam de rufe.

Acest dezavantaj se datorează prezenței unui procent mare de calcar în apă, care se infiltrează în țesături făcându-le rigide. De aceea, adaugă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu la fiecare ciclu de spălare. Bicarbonatul de sodiu va face apa mai moale și, în consecință, hainele vor fi mai moi.

Bicarbonatul este un dedurizator natural, mai puțin poluant pentru mediu decât dedurizatorii de pe piață și care conțin substanțe chimice poluante.

Cum se curăță mobilierul din răchită împletită: avem nevoie de o periuță de dinți și un uscător de păr

Îmbunătățește eficiența detergentului. Dacă observi că rufele nu ies curate din mașina de spălat sau dacă vezi „bulgări” de detergent care se creează pe țesături, poți folosi bicarbonat de sodiu pentru a rezolva aceste probleme.

Înainte de a introduce rufele murdare în mașina de spălat, adaugă câteva linguri de bicarbonat pur în cuvă. În timpul spălării, bicarbonatul va face apa mai puțin calcaroasă și, în consecință, detergentul mai eficient. Ai grijă să nu pui bicarbonatul de sodiu în sertarul pentru detergent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel