O mireasă-copil de 9 ANI a fost salvată din Afganistan. Povestea Parwanei continuă: Mirele meu era BĂTRÂN
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay
O fetiță de 9 ani a fost salvată de la un mariaj aranjat din Afganistan.

Purtând doar o pătură pentru căldură, Parwana Malik, în vârstă de 9 ani, se ghemuiește pe poala mamei ei, alături de frații ei, în timp ce familia este salvată de un grup de ajutor care vine în sprijinul fetelor căsătorite la vârste fragede. 

”Sunt foarte fericită”, a spus Parwana în timpul călătoriei. ”Ajutorul caritabil m-a scăpat de soțul meu, iar soțul meu este bătrân” a continuat fetița. 

Luna trecută, CNN a raportat că Parwana și alte câteva fete minore au fost vândute de tații lor pentru ca alți membri ai familiilor lor să poată mânca. La acea vreme, tatăl lui Parwana, Abdul Malik, a spus că a plâns zi și noapte înainte, rugându-l să nu o vândă, spunând că vrea să meargă la școală și să învețe.

Citește aici mai multe: Parwana Malik, o fetiță de 9 ani, mireasă copil pentru un mire de 55 de ani, în Afganistan. A fost dată pe oi, pământ și numerar/VIDEO

Reacția comunității a salvat-o pe Parwana

După un protest internațional, ca urmare a poveștii publicate de CNN, Parwana a fost returnată familiei ei din cauza reacțiilor comunității la adresa cumpărătorului. Organizația non-profit Too Young to Wed (TYTW) din Statele Unite s-a implicat și ea pentru a muta fetele, frații și mamele lor într-o casă sigură.

”Aceasta este o soluție temporară”, a spus Stephanie Sinclair, fondatorul TYTW. ”(Dar) cu adevărat ceea ce încercăm să facem este să împiedicăm fetele să fie vândute pentru căsătorie”, conform acesteia.

Acum, agențiile de ajutor și grupurile pentru apărarea drepturilor, inclusiv Human Rights Watch, avertizează că cei mai săraci oameni ai țării se confruntă cu o foamete acută, pe măsură ce iarna brutal de rece stăpânește ținuturile înalte ale țării.

Afganii vor avea de îndurat foamea. ”O catastrofă provocată de om”

Mai mult de jumătate din cei aproximativ 39 de milioane de locuitori ai țării se vor confrunta o foamete acută până în martie, potrivit unui raport recent al IPC, care evaluează insecuritatea alimentară. Raportul estimează că peste 3 milioane de copii sub vârsta de cinci ani suferă deja de malnutriție acută.

”Comunitatea internațională întoarce spatele în timp ce țara se clătina în faţa prăpastiei, o catastrofă provocată de om”, a declarat Dominik Stillhart, director de operațiuni al Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR), care tocmai s-a întors dintr-o vizită de șase zile. spre Afganistan.

Chiar înainte ca talibanii să preia conducerea, foametea era răspândită în țara săracă, iar acum fetele tinere plătesc prețul cu trupurile lor, dar și cu viața.

Te-ar mai putea interesa și: Femeile din Afganistan nu pot apărea în producțiile TV. Ultima măsură adoptată de talibani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel