O minoră a fugit din maternitate cu bebelușul care avea COVID-19
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
O minoră a fugit cu bebelușul său din spital. Micuța are COVID-19. 

O tânără minoră, mamă a unui copil cu COVID-19, este cercetată pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce ar fi plecat din spital cu bebeluşul infectat cu SARS-CoV-2, a informat, sâmbătă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, conform Agerpres. 

Poliţiştii, sesizaţi de un medic de la un spital din Râmnicu Vâlcea, au găsit-o pe tânără la domiciliu şi aceasta le-ar fi spus că a plecat din spital din cauză că ar fi aşteptat foarte mult.

"La data 17 septembrie a.c., în jurul orei 20:00, un medic din cadrul unei unităţi medicale din Râmnicu Vâlcea a sesizat faptul că o minoră din oraşul Brezoi a părăsit incinta spitalului împreună cu bebeluşul ei, confirmat pozitiv cu COVID-19. Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că minora s-a deplasat la adresa de domiciliu, pe motiv că ar fi aşteptat foarte mult la spital", a informat sursa citată.

Poliţiştii au luat legătura cu tânăra mamă, care a fost de acord să meargă la spital în vederea lămuririi situaţiei medicale a fetiţei sale, ulterior fiind internată la spital.

O mamă suferindă de COVID-19 a murit

O tânără de 20 de ani din Năsăud, care era însărcinată, a decedat după ce s-a infectat cu Sars-Cov-2. Medicii au reușit să îi salveze copilul, în timp ce femeia se afla în comă, scrie Realitatea.net.

Tânăra se căsătorise în iunie și era însărcinată în 30 de săptămâni. Din păcate, nu a apucat să își vadă bebelușul. După ce femeia a intrat în comă, medicii au decis să intervină prin cezariană pentru a salva copilul.

Bebelușul născut prematur, la 7 luni, a fost trimis la o clinică din Cluj-Napoca. Mama ar fi luat virusul din familie. Prima care s-ar fi infectat ar fi fost o femeie de 56 de ani care a decedat marți noapte. Ulterior, a fost internată și nepoata ei de 20 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel