O mică diferență dintre Băsescu și Obama
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-valcu
val-valcu

Pentru un procent între 15-85 la sută dintre români, funcție de evoluția indicatorilor de popularitate, Traian Băsescu nu are nicio vină în dispariția Flotei, în dezastrul din Transporturi, în eșecul guvernării Boc, în criza democrației din România sau în șmenurile imobiliare din Capitală.O singură observație am, pornind de la un fapt pe care nu îl poate nega nici măcar Radu Moraru: cum dracu se face că Băsescu e amestecat în toate  aceste mega-scandalurile sau în aproape toate dezastrele din ultimii 20 de ani, dar numele său nu se poate asocia cu nicio realizare a celor două decenii?

Nu intru în discuții cu propagandiștii care spun că noul Cod al Muncii, legea care limitează învățământul obligatoriu la nouă clase și propunerea de desființare a județelor ar fi mari realizări, aștept dovezi, așa că mai vorbim peste 10 ani.

Despre reforma Justiției, pentru care Băsescu a fost ales în 2004, putem să ne pronunțăm, deja, bazându-ne pe rezultate și comparații. În SUA, săptămâna trecută, gigantul Goldman Sachs a fost de acord să plătească 550 de milioane de dolari, ca să închidă un litigiu cu SEC, o instituție publică, înainte să se ajungă la proces. În România, tribunalul i-a dat 160 de milioane de euro lui Costanda. Ori e mai tare Costanda decât Goldman Sachs, ori statul lui Băsescu e muuuult mai slab decât statul condus de Obama. Altfel, și unul și altul ascultă telefoanele și se bucură de o cotă de încredere aflată în cădere liberă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel