O metodă mai eficientă decât lămâia și bicarbonatul pentru eliminarea calcarului de pe robinet
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
O metodă mai eficientă decât lămâia și bicarbonatul pentru eliminarea calcarului de pe robinet. Sursa - pixabay.com
O metodă mai eficientă decât lămâia și bicarbonatul pentru eliminarea calcarului de pe robinet. Sursa - pixabay.com
După o anumită perioadă de utilizare, oțelul robineților sau a chiuvetelor de inox devine opac.  

De vină este calcarul care se depune pe robineți și chiuvete, care par murdare. Unele gospodine folosesc diferite soluții chimice din magazine, iar altele apelează la trucurile bunicii.

Mai presus de toate este lămâia, folosită la degresarea și parfumarea  suprafețelor. În plus, lămâia se dovedește utilă și pentru curățarea temeinică a cuptorului cu microunde. 

Unele gospodine folosesc o pastă din bicarbonat și apă, pe care o aplică direct pe suprafețele murdare, dar aceasta nu pare să fie una dintre cele mai bune soluții. De fapt, lămâia și bicarbonatul de sodiu pot fi înlocuite cu câteva picături de oțet, care sunt suficiente pentru a elimina petele de calcar de pe oțel.

Pune un pliculeț de ceai în chiuvetă înainte de a merge la culcare: trucul gospodinelor istețe

Calcarul este o problemă care îi afectează, în special, pe cei care locuiesc în orașe, unde apa de la robinet este foarte dură și conține multe minerale. Pe lângă faptul că provoacă probleme în mașina de spălat vase, calcarul poate atenua strălucirea robineților și a chiuvetelor de inox. Din fericire, există o metodă foarte simplă de a-l elimina și de a preveni petele albe enervante.

Tot ce ai nevoie este o bucată de vată, înmuiată în oțet. Freacă energic cu vata suprafețele murdare și vei vedea cum calcarul se dizolvă rapid. În plus, componenta acidă a oțetului va dizolva orice tip de pată de pe chiuvete.

Dacă incrustația este deosebit de solidă, poți înlocui vata cu o minge, făcută din staniol, care va acționa ca un burete.

Odată ce oțelul a fost lustruit, unge suprafața lui cu ulei, pentru a preveni apariția calcarului.

Orhideele vor fi sănătoase și luxuriante dacă vor fi puse doar în aceste ghivece

Întotdeauna va trebui să treci cu o bucată de vată, înmuiată în oțet, pe suprafețele de inox, în special pe robineți și chiuvete. În acest fel, vei crea un strat de grăsime, care va face oțelul impermeabil la apă. Cu puțin efort și fără bani, te vei bucura de un rezultat uimitor.

Trucul salvează și oalele de inox. Dacă după folosirea oalelor și a tigăilor de inox, observi un depozit abundent de calcar pe fund, va trebui să-l îndepărtezi. Pentru asta, adaugă puțină apă în oala și pune-o la fiert. Nu uita să adaugi un pahar de oțet în oală. Lasă să fiarbă zece minute, apoi clătește și usucă oala. 

 

Nu aruncați tigăile arse! Cu acest truc ingenios toate oalele vor străluci din nou

Gătitul este foarte distractiv, dar necesită și o atenție deosebită, deoarece uneori apar neplăceri, cum ar fi tigăi și oale arse. Nu este nimic neobișnuit ca oalele și tigăile să se arde, însă, uneori, este foarte greu de curățat. Atenție: este greu, dau nu imposibil. De fapt, este dificil să le curățați rapid dacă nu cunoașteți  metoda potrivită. După ce veți afla care este trucul nu veți mai arunca tigăile arse.

În primul rând, îndepărtați alimentele care s-au lipit de tigaie cu un burete neabraziv. Apoi turnați două pahare de lapte în tigaia arsă. Se lasă sa fiarbă aproximativ 20 de minute și la final se clătește totul cu săpun simplu.

Știi că praful de pe frunzele plantelor de interior este periculos? Scapă imediat de el

Un alt remediu presupune folosirea unui remediu binecunoscut al bunicii, și anume bicarbonatul de sodiu. Pentru asta, umpleți un lighean cu apă fierbinte, adăugați bicarbonat și scufundați oalele și tigăile arse.  Lăsați soluția să acționeze 15 minute, apoi curățați oalele și tigăile cu un burete de vase. 

Dacă tigaia este murdara de grăsime arsă, rămasă după gătirea cărnii, puteți folosi zaț de cafea. Trebuie să amestecați câteva linguri de zaț cu puțină apă fierbinte și apoi să folosești pasta obținută pentru a îndepărta grăsimea arsă. Pe lângă degresarea vaselor, zațul de cafea este excelent pentru curățarea grătarelor și a aragazelor.

Blatul de bucătărie va fi ca nou: iată metoda folosită în restaurante

Cum să nu arzi tigăile antiaderente imediat după ce au fost cumpărate?

Tigăile și oalele antiaderente sunt foarte utile pentru pregătirea multor feluri de mâncare. Pentru a elimina arsurile din tigăile de acest tip, trebuie să procedați cu mai multă precauție, deoarece riscați să le deteriorați foarte ușor. Prin urmare, este mai bine să preveniți arsurile și incrustațiile de pe o tigaie proaspăt cumpărată.

Înainte de a găti pentru prima dată, este indicat să turnați puțin ulei în tigaie și să îl distribuiți pe toată suprafața. Porniți aragazul la foc mic și încălziți tigaia câteva minute. Apoi îndepărtați uleiul folosind hârtie absorbantă. Acum puteți începe să preparați cina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel