O mașină a intrat în mulțime în Ierusalimul de Est. Răniți în rândul forțelor de ordine
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 16 mai 2021, 18:00
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Un atac a avut loc în cursul zilei de duminică, 16 mai, în Ierusalimul de Est. O mașină a intrat în mulțime, vizând forțele de ordine.

Numeroase persoane au fost rănite duminică într-un atac cu maşină-berbec care a vizat forţe de securitate israeliene în Ierusalimul de Est, au declarat poliţişti şi echipe de salvare, relatează Agerpres, citând AFP.

Patru poliţişti au fost răniţi în urma unui atac cu maşină-berbec în cartierul Sheikh Jarrah, în Ierusalimul de est, a declarat poliţia israeliană, în timp ce echipele de salvare locale au anunţat şapte răniţi. 

3.000 de rachete

Circa 3.000 de rachete au fost lansate în mai puţin de o săptămână din Fâşia Gaza spre teritoriul Israelului, a anunţat duminică armata acestui stat, care a lovit în replică enclava palestiniană, relatează Agerpres. Armata a anunţat în cursul dimineţii că a vizat 90 de poziţii ale Hamas şi ale Jihadului islamic, al doilea grup armat din enclavă, în ultimele 24 de ore în Gaza. Domiciliul lui Yahya Sinwar, şef al biroului politic în acest teritoriu palestinian, a fost vizat de una dintre aceste lovituri israeliene. Nu se ştie dacă el se afla sau nu în casa bombardată de armata israeliană, menţionează AFP.
 

Potrivit autorităţilor locale, tirurile israeliene s-au soldat cu 181 de morţi, între care 52 de copii, şi peste 1.200 de răniţi în Fâşia Gaza, aflată sub blocadă israeliană de aproape 15 ani. În Israel, zece persoane, printre care un copil şi un soldat, au fost ucişi de tiruri de rachete din enclava palestiniană. Acest nou conflict a început în urma unei replici la un baraj de rachete Hamas asupra Israelului, trase în "semn de solidaritate" cu manifestanţii palestinieni şi sutele de palestinieni răniţi în ciocnirile cu poliţia israeliană din Ierusalimul de Est.

La originea violenţelor s-a aflat ameninţarea de a expulza familii palestiniene în beneficiul coloniştilor israelieni în acest sector palestinian ocupat de Israel de peste 50 de ani. 

Papa se roagă pentru Israel

O soluţie trebuie găsită "cu ajutorul comunităţii internaţionale" pentru a pune capăt acestui "crescendo de ură şi violenţă care constituie o rană gravă pentru fraternitate, dificilă de vindecat dacă nu se fac eforturi pentru dialog", a declarat papa la rugăciunea sa duminicală Angelus.

"Numeroase persoane au fost rănite şi mulţi nevinovaţi au murit. Printre ei, există şi copii şi acest lucru este teribil şi inacceptabil", a declarat suveranul pontif în vârstă de 84 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?