O mare șansă pentru țara noastră. Scenariul lui Chirieac pentru prezidențiale. ”Domnule, ţineţi România aşa cum este”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre posibilitatea să asistăm la ruperea coaliției, dupa alegeri.

Primul mare test electoral pentru coaliţia PSD-PNL va fi pe data de 9 iunie, atunci când vor avea loc alegerile europarlamentare împreună cu alegerile locale. Important este însă ce se va întâmpla după aceste alegeri, dat fiind faptul că cele două partide nu s-au înţeles în ceea ce privește un candidat comun pentru Primăria Capitalei.

Tot mai mulţi lideri liberali spun că Nicolae Ciucă ar trebui să fie prezidenţiabilul din partea PNL. Practic, PNL să meargă separat la alegerile prezidenţiale care vor avea loc în septembrie. Urmează noi negocieri care se vor purta.

Ambii lideri, atât Nicolae Ciucă, cât şi Marcel Ciolacu, spun că decizia în ceea ce priveşte alegerile prezidențiale se va lua după data de 9 iunie, când vom vedea scorurile finale de la europarlamentare şi locale. Potrivit informaţiilor România TV, s-ar fi discutat în cadrul PNL despre acest lucru, respectiv cele două partide să meargă separat la prezidenţiale, dat fiind faptul că nu s-au înţeles la Primăria Capitalei. De asemenea, lideri liberali importanţi spun că prima opţiune a partidului trebuie să fie şeful partidului, Nicolae Ciucă.

"Nimeni nu doreşte, dintre aliaţii noştri din lumea occidentală, să se rupă aceasta coaliţie"

Întrebat, la România TV, dacă s-ar putea rupe coaliţia după alegeri, analistul politic Bogdan Chirieac a spus: "Probabil că vom asista la candidaţi separaţi la prezidenţiale, dar nu se va rupe coaliţia. Nimeni nu doreşte, dintre aliaţii noştri din lumea occidentală, să se rupă aceasta coaliţie. Avem şi explicaţiile... În Polonia, sunt cum sunt, Ungaria este în partea cealaltă, Slovacia, până de curând, era şi ea în partea cealaltă, dar atentatul asupra lui Fico va întări şi mai mult partea asta pro-rusă. În niciun caz nu se doreşte ca România, care este în această poziţie strategică, să aibă din nou experimente la guvernare."

Am putea vedea candidaţi separaţi la prezidenţiale?

"Dacă PNL îl acceptă pe domnul Marcel Ciolacu, este în regulă. Dacă PSD l-ar accepta pe domnul Nicolae Ciucă, este în regulă. Dacă nu merg amândoi, coaliţia merge mai departe, fără niciun fel de problemă.

Eu cred că vor fi candidaţi separaţi, aşa arată lucrurile acum. Atenţie! Pot fi separați, dar eu cred că, dacă unul ajunge preşedinte, celălalt rămâne premier, indiferent despre cine este vorba. Tot ce face România este bine indiferent ce giumbuşlucurile pe care le face domnul Boloș, la Finanţe - ne-a pus pe toţi în genunchi, tot ce înseamnă mediu privat în România - agențiile de rating spun că este bine. Datele de la INS sunt contrazise de agenţiile de rating. Lumea ne împrumută în continuare, sigur cu dobânzi. Domnule, ţineţi România aşa cum este. Este o mare şansă pentru ţara noastră aceasta stabilitate politică. Ce să spunem în zona asta? Nu se va rupe coaliţia", a punctat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
pixel