O mamă și-a lăsat bebelușul singur acasă și a plecat în vacanță. Fetița a murit de foame. "Animalele își îngrijesc mai bine copiii"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
O mamă și-a lăsat bebelușul singur acasă timp de 10 zile și a plecat în vacanță.

Caz cutremurător în Ohio, SUA. O mamă a plecat în vacanță lăsându-și fiica în vârstă de 16 luni singură acasă timp de 10 zile, copila murind de foame după ce a fost abandonată. Totul s-a întâmplat în iunie 2023 atunci când Kristen Candelerio, în vârstă de 32 de ani, a plecat în vacanţă la Détroit şi la Porto Rico, iar pe bebeluș l-a lăsat acasă. Strigătele lui Jailyn au răsunat pe străzile liniștite din Cleveland în toiul nopții, dar nimeni nu a venit în ajutorul ei, scrie abc7chicago.com.

Copila fusese lăsată singură într-un țarc cu câteva sticle de lapte, au spus procurorii. Camera de supraveghere a unei vecine a surprins țipetele frecvente ale fetiței de 16 luni, dar nimeni nu a intervenit. Mama copilei se afla la sute de mile depărtare, în Puerto Rico, cu un prieten de sex masculin, potrivit anchetatorilor. După câteva zile la plajă și încă o oprire în Detroit, s-a întors acasă pe 16 iunie 2023 găsindu-și fiica moartă. A fost plecată timp de 10 zile.

Acum femeia a fost condamnată la închisoare pe viață pentru fapta sa, ea pledând vinovată luna trecută pentru o acuzație de crimă calificată și una pentru punerea în pericol a copiilor.

Chinurile prin care a trecut fetița



Elizabeth Mooney a declarat în sală de judecată din Cleveland că micuții se confruntă cu cea mai extremă anxietate de separare între nouă și 18 luni. Ea a povestit ultimele zile chinuitoare ale lui Jailyn.

"Durerea și suferința pe care le-a îndurat au durat nu doar ore, nu zile, ci poate chiar și o săptămână. Acest sentiment de abandon zile în șir, împreună cu durerea foametei și a setei extreme este un tip de suferință pe care nu cred că nici unul dintre noi l-ar putea înțelege pe deplin", a spus Mooney, printre lacrimi.

Mărturiile polițiștilor care au găsit-o pe fetiță

Anchetatorii implicați în acest caz l-au descris ca fiind cel mai oribil la care au fost martori în carierelor lor. Oamenii legii, inclusiv sergentul de poliție din Cleveland, Teresa Gomez, s-au luptat cu lacrimile în timp ce descriau în ce stare a fost găsită fetița.

"Acesta este un caz pe care... îl vom avea marcat în mintea noastră și în inimile noastre pentru totdeauna", a spus Gomez la sentință.

Procurorul adjunct din Cuyahoga, Anna Faraglia, a redat un videoclip suprins de o cameră de supraveghere de securitate cu mama care își ridică valiza într-o mașină pe 6 iunie și se întorcea acasă pe 16 iunie. La câteva minute după ce s-a întors, Candelario a sunat la 911.

"Te rog, am nevoie de ajutor", s-a plâns ea într-un apel la 911 difuzat în timpul condamnării. "Te rog, te rog, ajută-mă. Fiica mea este pe moarte", a mai zis femeia.

Candelario a îmbrăcat-o pe Jailyn în haien curate înainte de sosirea personalului de urgență, a spus procurorul. Însă schimbarea de haine nu a ascuns ororile prin care trecuse fata. Faraglia a spus că Jailyn a fost găsită întinsă pe o saltea acoperită cu urină și fecale.

"Animalele își îngrijesc mai bine copiii", a spus ea.

Fata era slăbită, cu ochii scufundați, buzele uscate și materii fecale în gură și unghii. Ea avea cu șapte kilograme mai puțin decât a avut la ultima ei vizită la medic cu două luni mai devreme, a spus Mooney. Autopsia a arătat că fata a murit de foame şi de o deshidratare gravă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel