O mamă a fost răpusă de cancer, după ce boala a revenit. Medicii credeau că sunt semnele menopauzei premature
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Imagine de Free-Photos de la Pixabay
O tânără de 27 de ani, mamă a patru copii, a fost răpusă de cancer. Era convinsă că a învins boala și, mai mult, medicii din Marea Britanie credeau că are simptomele menopauzei premature.

Lizzy Evans, în vârstă de 27 de ani, a fost diagnosticată cu cancer de col uterin la scurt timp după ce a aflat că este însărcinată cu al patrulea copil. Tânăra a fost nevoită să nască mai devreme cu opt săptămâni pentru a-şi putea începe tratamentul. 

În mai 2020, tânăra din Bagillt, Flintshire a aflat de la medici că a învins boala. 

Câteva luni mai târziu însă, Lizzy Evans a început să simtă în tot corpul dureri musculare cronice. A mers din nou la medic și i s-a spus că ar fi vorba despre menopauza timpurie provocată de tratamentul pe care l-a urmat când se lupta cu cancerul de col uterin, scrie Daily Star.

În cele din urmă, Lizzy Evans a fost transportată de urgență la spital din cauza durerilor. Astfel a aflat că boala s-a întors și s-a răspândit în plămâni, coloană și creier. Tânăra era în stadiu terminal. 

Să aflu că am cancer pentru prima dată a fost un şoc masiv, apoi după ce mi-au spus că am învins boala am crezut că putem merge mai departe cu viaţa noastră, că ne putem întoarce la normal; când mi-au spus că s-a întors cancerul... atunci a fost teribil.”, povestea tânăra înainte să se stingă din viață.

Familia a început, alături de ea, o campanie de strângere de fonduri. Lizzy Evans s-a căsătorit cu partenerul ei și a sperat să fie admisă într-un studiu clinic care i-ar mai fi oferit o șansă, dar nu era eligibilă.

Tânăra a murit înconjurată de familie, pe 31 martie 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel