O luare de ostatici din Suedia s-a terminat cu ... livrarea unor pizza
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Doi gardieni de închisoare au fost luaţi ostatici de doi deţinuţi periculoşi în Suedia. Întreaga păţanie s-a terminat după nouă ore de negocieri şi livrarea mai multor pizza la penitenciar. 

Gardienii, care au fost eliberaţi în două etape în cursul serii, "nu au fost răniţi şi vor merge la familiile lor", a declarat pentru AFP Stina Lyles, o purtătoare de cuvânt a administraţiei penitenciare suedeze. Miercuri, în jurul orei locale 12.30 (10.30 GMT), doi deţinuţi din centrul penitenciarului de înalta securitate Hällby, în apropierea oraşului Eskilstuna, au reuşit să pătrundă în spaţiul rezervat gardienilor, a făcut cunoscut Torkel Omnell, un alt responsabil penitenciar.

În interior se aflau doi gardieni care au fost imediat luaţi ostatici. Apoi "am trimis un mediator la faţa locului" şi poliţia a fost mobilizată, a explicat Torkel Omnell.

Potrivit mai multor media suedeze, două condiţii au fost puse pentru eliberarea ostaticilor: un elicopter pentru a fugi şi 20 de pizza cu carne kebab care să fie împărţite între deţinuţi.

"Da, mai multe pizza au fost livrate", a confirmat Stina Lyles pentru AFP. O pizzerie locală, Hällby Pizzeria, a confirmat, de asemenea, ca a onorat comanda neobişnuită, explicând că a rămas fără carne.

"Administraţia închisorii nu a spus prea multe când a comandat. Şi nu am fost plătit, doar au venit, au luat pizza şi au plecat", a declarat la postul naţional de televiziune SVT Beshar Toma, angajat al pizzeriei.

Cei doi deţinuţi, ambii executând lungi pedepse pentru crimă, au fost transferaţi la secţia de poliţie urmând a fi audiaţi pentru "răpire", potrivit forţelor de ordine, scrie Agerpres. 

La început de iunie, luare de ostatici în SUA 

Un bărbat înarmat, în vârstă de 57 de ani, şi-a luat colegii ostatici, apoi i-a ucis pe nouă dintre ei. Patru dintre victime au fost împuşcate după ce poliţiştii au ajuns la faţa locului, scrie Associated Press. Incidentul s-a întâmplat în nordul statului american California, la sediul Autorităţii de Transport din Santa Clara. Atunci când oamenii legii început să intre în clădire, bărbatul s-a sinucis. El şi-a tras două gloanţe în cap. Poliția a făcut ulterior publice imaginile surprinse de pe camera unui polițist care a intervenit la fața locului. Cele aproape 40 minute de filmare provin de la un adjunct care a ajuns la câteva minute după primele rapoarte de împușcare. În imagini se vede cum sunt trase mai multe focuri de armă. Incidentul a avut loc miercuri, 26 mai, însă autoritățile americane au făcut publică filmarea abia marți, 1 iunie.

O „echipă de contact” a fost formată imediat pentru găsirea omului înarmat, despre care s-a raportat că se afla în interiorul unei clădiri. Imaginile arată echipa urcând cu grijă scările către etajul trei, unde un supraveghetor VTA iese cu brațele ridicate, pentru ca ofițerii să intre în clădire. Apoi, aceștia investighează fiecare cameră. În câteva minute, aud o împușcătură, apoi alta, urmată de încă două. Când ajung la o altă ușă, unul dintre membrii echipei se uită printr-o fereastră mică și spune: „Am pe cineva jos înăuntru”. Echipa deschide ușa și strigă „Lasă-mă să-ți văd mâinile!”. Filmările arată un bărbat căzut pe un scaun lângă o scară, cu un pistol în mână. El este cel mai probabil atacatorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel