O lămâie veche de 285 de ani a fost scoasă la licitație. Suma colosală cu care s-a vândut
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Instagram Brettelss Auctioneers & Valuers
foto: Instagram Brettelss Auctioneers & Valuers
Un fruct bine conservat de mai bine de 200 de ani a fost scos la licitație.

Un fruct cu o istorie remarcabilă, vechi de 285 de ani, a fost articolul-vedetă al unei licitații de succes la Casa de licitații Brettelss Auctioneers & Valuers din Marea Britanie, captivând pe loc atenția și imaginația participanților. Lămâia a fost găsită într-un dulap chinezesc într-o stare foarte bună, ceea ce a făcut ca forma și detaliile de pe coajă să fie aproape perfectc conservate . Licitația, inițial luată în glumă, a stârnit un interes neașteptat printre participanți.

„Ne-am gândit să ne distrăm puțin și să scoatem lămâia la licitație pentru prețul de 20-30 de lire sterline”, a transmis casa de licitații Brettelss Auctioneers & Valuers pe pagina sa de Instagram.

Dar din dragoste

Pe lângă valoarea sa ca obiect de colecție, lămâia are o poveste captivantă care îi conferă o tentă romantică. Se crede că acest fruct deosebit a fost adus din India în trecutul îndepărtat și a fost oferit ca un gest romantic, rămânând apoi în grija celor care au apreciat valoarea sa istorică și sentimentală. „Dat de domnul P Lu Franchini la 4 noiembrie 1739 domnişoarei E Baxter”, sunt cuvintele gravate pe coaja maro.

Licitația pentru acest fruct "istoric" a atras un număr surprinzător de oferte din partea colecționarilor. Lămâia a fost achiziționată cu peste 1.400 de lire sterline, iar dulapul în care a fost găsit a fost vândut la un preț modest de 32 de lire sterline.

„Lămâia a ajuns aici într-un dulap chinezesc obişnuit de la sfârşitul secolului al XIX-lea, era în fundul unuia dintre sertare, am găsit-o când am scos sertarul pentru a face fotografii”, a declarat proprietarul casei de licitații, David Brettell, notează foxbusiness.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel