O istorie a literaturii din timpul comunismului. „La Eugen Negrici este foarte interesant…” (Daniel Cristea-Enache) VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Sâmbătă, 25 iunie, în cadrul emisiunii De Ce Citim, dedicată Istoriilor Literaturii române, criticul literar Daniel Cristea-Enache a vorbit despre caracteristicile istoriei literaturii, scrisă de criticul literar Eugen Negrici. 

„La Eugen Negrici este foarte interesant. El scrie o Istorie a literaturii române din timpul comunismului și condamnă foarte vehement regimul comunist, pe scriitorii colaboraționiști, pe autorii care au pactizat cu regimul, cu sistemul și care au fost răsplătiți de regim, dar când trece la analiza propriu zisă a operelor lor, el lasă de-o parte această judecată ideologică și morală de-o parte și le analizează operele și le recunoaște importanța și însemnătatea. ” A precizat conferențiarul universitar Daniel Cristea-Enache.

Notă:

Eugen Negrici (n. 28 noiembrie 1941, Râmnicu Vâlcea) este un critic, istoric literar, stilistician și profesor universitar român. În decembrie 2011 a fost declarat profesor emerit de Senatul Universității din București.

Este autorul singurei istorii literare a unei perioade mai puțin faste a literaturii române, perioada proletcultismului, în două volume: Literatura română sub comunism. Proza, Editura Fundației Pro, 2002 și Literatura română sub comunism. Poezia, Editura Fundației Pro, 2003.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel