O întreagă națiune ar putea exista doar în Metavers. Ministrul Justiției, Simon Kofe: Tuvalu poate fi prima țară din lume ar exista exclusiv în spațiul cibernetic
Pentru insulele Tuvalu, din Polinezia, singura soluție împotriva schimbărilor climatice ar putea fi trecerea la Metavers.
O națiune din Pacific se gândește să treacă la Metavers: nu este intriga unui film științifico-fantastic, ci propunerea-provocare a lui Simon Kofe, ministrul Justiției, Comunicării și Afacerilor Externe al insulelor Tuvalu, din Polinezia.
”Tuvalu poate fi prima țară din lume care există exclusiv în spațiul cibernetic, dar dacă încălzirea globală va continua să se agraveze, nu va fi ultima”, a declarat el în timpul COP27.
Ideea lui Kofe este mai mult o provocare pentru a face lumea să înțeleagă că nu mai este timp de pierdut și că trebuie luate măsuri urgente pentru a combate schimbările climatice.
Virtualizarea unei națiuni fizice ar conserva, ipotetic, frumusețea și biodiversitatea teritoriului chiar și atunci când acesta este deteriorat, ar conserva cultura, permițând locuitorilor să interacționeze între ei în lumea virtuală, și în cazul pierderii totale a teritoriului fizic ar menține suveranitatea cel puțin virtual.
Se preconizează că arhipelagul va fi probabil scufundat în curând din cauza creșterii nivelului mării.
De fapt, transferul unei întregi națiuni în Metavers este imposibil din punct de vedere tehnic, chiar și pentru o națiune de numai 12.000 de locuitori precum Tuvalu: pentru a permite tuturor cetățenilor să poată interacționeze simultan ar necesita o lățime de bandă foarte mare, precum și multă energie, scrie Focus.
Problema cea mai importantă este însă că, pentru a încărca întreaga lume online, în mediul virtual, am produce o mulțime de emisii poluante, ceea ce ar face ca schimbările climatice, pe care încercăm să le limităm, să se accentueze și mai rău: realitatea virtuală necesită de fapt servere, infrastructuri, utilizatori și dispozitive ale căror producție și funcționare ar polua foarte mult.
Citește și:
UE a organizat prima petrecere virtuală în metaverse de 387.000 de euro. Câți participanți au fost
Doar cinci persoane s-au prezentat marți seară la o petrecere găzduită de departamentul de Ajutor Extern al Comisiei Europene în metavers, pentru a-i face pe tineri entuziasmați de UE, scrie Politico.
Corespondentul Devex, Vince Chadwick, a scris pe Twitter că, în cele din urmă, el a fost singurul invitat rămas la petrecere, după ”conversațiile inițiale nedumerite cu alți aproximativ cinci oameni care au apărut”.
Se pare că doar câteva dintre cele 44 de persoane cărora le-a plăcut trailerul oficial au fost suficient de intrigate de avatarurile care dansau pe muzică house pe o insulă tropicală pentru a se alătura petrecerii.
Departamentul de Ajutor Extern al Comisiei a cheltuit un total de 387.000 EUR pentru a dezvolta o platformă metaverse care să-și promoveze inițiativa Global Gateway, a raportat Devex. Sub această umbrelă, Comisia urmărește să aloce 300 de miliarde EUR până în 2027 pentru a construi noi infrastructuri în țările în curs de dezvoltare.
Un purtător de cuvânt al Comisiei a declarat pentru Devex că scopul postării promoționale a fost de a ”crește gradul de conștientizare a ceea ce face UE pe scena mondială” în rândul tinerilor cu vârste între 18 și 35 de ani găsiți ”în primul rând pe TikTok și Instagram”, care sunt ”neutri în ceea ce privește UE"... Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News