O instanță rusă respinge apelul Google împotriva amenzii de 50 de milioane de dolari pentru conținut ucrainean
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
O instanță rusă a declarat că a respins apelul formulat de Google GOOGL.O de la Alphabet împotriva unei amenzi de 4,6 miliarde de ruble (49,4 milioane de dolari), aplicată pentru că nu a reușit să șteargă ceea ce Rusia consideră a fi informații false despre războiul din Ucraina. Google nu a făcut niciun comentariu imediat. 

Rusia se află în conflict cu companiile străine de tehnologie în ceea ce privește conținutul, cenzura, datele și reprezentarea locală, într-o dispută mocnită care s-a intensificat după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, scrie Reuters.

"Tribunalul orașului Moscova a lăsat decizia Tribunalului districtual Tagansky ... neschimbată, iar apelul reclamantului fără satisfacție", a declarat miercuri serviciul de presă al instanțelor din Moscova pe Telegram.

Agențiile de presă rusești au raportat anterior că amenda a fost aplicată și pentru că Google nu a reușit să elimine conținutul extremist și distribuirea a ceea ce Rusia numește propagandă LGBT.

YouTube al Alphabet a fost o țintă specială a furiei statului rus, dar, spre deosebire de Twitter și META.O Facebook și Instagram ale Meta Platforms, nu a fost blocat.

Amenda, anunțată la sfârșitul lunii decembrie, a fost calculată ca o parte din cifra de afaceri anuală a Google în Rusia. Compania a primit penalități similare bazate pe cifra de afaceri de 7,2 miliarde de ruble la sfârșitul anului 2021 și de 21,1 miliarde de ruble în august 2022. În ambele cazuri, apelurile sale au fost respinse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel