O infirmieră din Italia a opărit copilul nou-născut al unor români. Sentința de închisoare însumează 3 luni
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Anugrah Lohiya)
Sursă foto: Pexels (Anugrah Lohiya)
Fetița nou-născută a unei familii de români din Italia a fost opărită de infirmiera care trebuia să o spele. 

Sentința de trei luni de închisoare primită de asistenta ce activa la acel moment la spitalul din Fondi, provincia Latina din Lazio, vine după opt ani de procese. Fetița pe care a îmbăiat-o în apă clocotită nu și-a revenit niciodată în urma arsurilor suferite imediat după naștere, fiind în prezent invalidă. 

Sarcina româncei a decurs fără probleme, relatează Rotalianul, citând Il Giornale, iar pe 17 decembrie 2014 a avit loc nașterea, fără probleme, la spitalul din Lazio. Conform procedurilor interne ale spitalului, o asistentă trebuia să îmbăieze micuța abia venită pe lume, înainte de a fi dată familiei. Problema a apărut abia la acest pas, după ce asistenta nu s-a asigurat de temperatura apei și a scufundat pentru câteva secunde beblușul în apa clocotită. 

Arsurile suferite de fetiță s-au extins pe 35% din suprafața corpului și i-au afectat activitatea locomotorie și zona genitală. Picioarele copilei au rămas acoperite aproape complet de cicatrici, iar trei degete de la picioare i-au fost amputate

Autoritatea care gestionează spitalul a oferit o despăgubire

”Imaginile arătate în timpul procesului erau îngrozitoare”, scrie ziarul italian.

Nou-născuta a fost transportată la spitalul Bambin Gesù din Roma cu elicopterul, unde a suferit mai multe operații, acelea fiind doar începutul, deoarece fetița are nevoie periodic de intervenții chirurgicale. În timpul procesului, un medic specializat în chirurgie estetică a explicat cum rănile au fost cauzate de temperatura excesiv de ridicată a apei și de câte intervenții chirurgicale va fi nevoie sau ce dificultăți va trebuie să înfrunte cea mică, asta și prin prisma faptului că a suferit unele daune care sunt permanente.

Procesul încheiat după opt ani de zile s-a finalizat cu o sentință de 3 luni de închisoare pentru asistentă, aceasta fiind acuzată de neglijență demonstrată în timpul serviciului, mai precizează sursa citată.

Părinții s-au ales cu o despăgubire din partea Agenției Sanitare Locale, care are în grijă spitalul unde s-a întâmplat tragedia. 

Fetiță de 9 ani, opărită pe jumătate de corp. A fost dusă la Iași cu elicopterul SMURD

O fetiţă în vârstă de 9 ani a fost transferată cu elicopterul SMURD de la Spitalul Roman la Spitalul pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi, după ce a suferit arsuri pe jumătate din corp, potrivit Agerpres. Medicul Sidonia Susanu, coordonatorul Unităţii Funcţionale de Arşi şi Chirurgie plastică din cadrul Spitalului "Sf. Maria", a informat că fata a fost internată în ATI, arsurile fiind suferite după ce s-a opărit cu lichid fierbinte.

"Imediat după internare s-a continuat terapia de susţinere a funcţiilor vitale iniţiate de colegii SMURD, s-a intervenit chirurgical şi s-a efectuat prelucrarea zonelor de arsură, pansamentul acestora cu dispozitive de presiune negativă. În prezent, copilul este detubat, stabil cardiovascular şi respirator. Din cauza suprafeţei mari de arsură, menţine în evoluţie un risc vital crescut, dar sperăm totuşi la o evoluţie favorabilă", a declarat Sidonia Susanu. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel