O închisoare a fost evacuată din cauza invaziei de rozătoare
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / O închisoare a fost evacuată din cauza invaziei de rozătoare
Pixabay / O închisoare a fost evacuată din cauza invaziei de rozătoare
O închisoare din Australia a fost evacuată, după ce mai mulți șoareci au invadat clădirea. 

O invazie masivă a rozătoarelor din statul australian New South Wales a determinat conducerea unei închisori să elibereze clădirea, evacuând 420 de deținuți și 200 de membri ai personalului, conform informațiilor transmise de autoritățile locale și citate de CNN

Clădire închisorii a fost deteriorată de rozătoare

Invazia de șoareci de la Centrul Corecțional Wellington a deteriorat o parte a infrastructurii clădirii, micile animale stricând cablurile aflate în pereți și tavanele false. Peter Severin, un reprezentant al autorității ce se ocupă cu administrarea penitenciarelor, a declarat marți, 22 iunie, că deținuții vor fi trimiși către alte închisori, iar personalul de securitate și cel auxiliar va fi relocat. Autoritățile locale au rămas responsabile de deratizarea facilității de corecție. 

„Sănătatea, siguranța și bunăstarea personalului și a deținuților este prima noastră prioritate și este important pentru noi să luăm măsuri cât mai repede și să remediem situația”, a spus Severin. 

Procesul de remediere va integra și o analiză prin care se vor găsi soluții pentru ca astfel de soluții să nu se repete pe viitor. 

Agricultura australiană este compromisă

Câmpurile infestate de rozătoare au devenit o poveste de groază pentru fermierii și autoritățile australiene, extinderea masivă a populației de șoareci riscând să acapareze orașul Sydney. Îngrijorător a devenit faptul că șoarecii au început să se mănânce între ei, după ce au invadat orașele din New South Wales și Queensland. Aceștia au infestat școli, spitale, clădiri de apartamente, lăsând în urmă mizerie și un miros înțepător. 

Această molimă a început după ce Australia a fost lovită de secetă, incendii și într-un final, inundații. Autoritățile din Sydney se tem că rozătoarele ar putea infesta și metropola, ajungând odată cu alimentele furnizate din mediul rural, în camioanele de marfă și lăzile cu alimente, scrie Bloomberg.

Deși Autoritatea centrală australiană pentru pesticide și medicamente veterinare nu a aprobat folosirea substanțelor chimice pentru eliminarea pestei, New South Wales a demarat o deratizare în masă și așteaptă aprobările necesare pentru a începe. Autoritățile locale au achiziționat 5.000 de litri de bromadiolone, una dintre cele mai puternice substanțe pentru eliminarea rozătoarelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel