O imigrantă româncă a făcut knockout un eurodeputat UKIP, de față cu Viviane Reding - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un europarlamentar al partidului anti-imigrație UKIP s-a umplut de ridicol la un eveniment susținut la Oxford Union, celebra societate de dezbateri din inima universității britanice, a cărui protagonist a fost Viviane Reding, fostul vicepreședinte pentru Justiție și Drepturi Fundamentale al Comisiei Europene. Margot Parker s-a bâlbâit și a dat explicații neconcludente după ce o imigrantă româncă a luat cuvântul pentru a sublinia că UKIP a făcut din imigranții români, în mod nedrept și în scopuri electorale, miezul unei politici de partid.

Postul de televiziune Al Jazeera a difuzat la sfârșitul lunii noiembrie (și publicat mult mai târziu pe site) un interviu-dezbatere cu eurodeputata PPE Viviane Reding, fost vicepreședinte al Executivului european. Reding a susținut nevoia unei federalizări a organismului european, a respins ideea că UE nu este democratică și chiar a recunoscut (printr-un eufemism politicianist) că UE a aplicat dublu standard atunci când a dat Franței răgaz să-și ajusteze deficitul bugetar, dar a propus austeritate pentru țările mai mici aflate în aceeași situație.

La discuție a participat și eurodeputata UKIP Margot Parker, care s-a contrat adeseori cu Reding de-a lungul dezbaterii.

Când a venit rândul membrilor audienței să adreseze întrebări, o tânără româncă, absolventă a unei universități britanice, a stârnit aplauzele publicului.

"Sunt româncă, mă aflu aici de patru ani, am o diplomă de la o universitate britanică, îmi plătesc taxele și n-am trăit o zi din beneficii sociale. Dar de fiecare dată când am aplicat pentru o slujbă am simțit că trebuie să mă dezbar de naționalitatea mea din cauza stigmatizării și a atitudinii de blamare împotriva imigranților români. Întrebarea mea este, dna Parker, când va înceta UKIP să se asigure că în lumina reflectoarelor se află numai cazuri extreme de imigrație, nereprezentative, doar pentru a susține o politică de partid și pentru a instaura un climat de frică", a spus aceasta.

Europarlamentarul și-a început bălmăjerile prin a da vina pe presă pentru relatările imprecise. Mai apoi, răspunsurile pe care le-a dat la întrebările insistente ale moderatorului au stârnit râsete în public.

Margot Parker: În primul rând, să explic... cred că am suferit destul din cauza știrilor eronate ale presei.

Moderator: UKIP a vorbit mult despre români, asta nu e un lucru inventat de presă.

Margot Parker: Nu doar despre români, ci și despre bulgari....vorbim despre un principiu.

Moderator: Dar v-ați referit în special la români, la rata ridicată a infracționalității.

Margot Parker: Unii au făcut-o, alții nu...

Moderator: Nu a spus Nigel Farage (președintele UKIP - n.r) că ar trebui să fim îngrijorați dacă un grup de români se mută alături?

Margot Parker: Ei bine....

Moderator: Nu e ăsta rasism?

Margot Parker: Nu, nu e rasism deloc!

(audiența izbucnește în râs)

Nu, nu, nu... Lasă-mă să termin. Fie că vorbim de români sau orice altă naționalitate, trebuie să ne asigurăm că țara gazdă poate face față numărului de imigranți. Nu este bine pentru români să fie abuzați, momiți cu salarii mici și după o perioadă să nu rămână cu o slujbă. 

Moderator: Te-ar îngrijora dacă o familie de români s-ar muta alături?

Margot Parker: Nu!

*Intervenție româncei are loc la minutul 40

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel