O girafă a murit şi un turist a fost grav rănit în urma unui accident petrecut în Parcul Naţional Kruger
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Un turist elveţian a ajuns la terapie intensivă luni după ce a fost implicat într-un accident de maşină în Parcul Naţional Kruger, soldat cu moartea unei girafe, informează DPA.

"Starea lui este critică şi este în terapie intensivă la Clinica Medicală Nelspruit", a declarat purtătorul de cuvânt al parcului, Ike Phaalah.

Potrivit unei declaraţii date luni de reprezentanţii Parcurilor Naţionale din Africa de Sud, accidentul a avut loc în partea de nord a rezervaţiei după ce un microbuz care transporta 13 pasageri a lovit o girafă care a intrat pe drum.

Girafa, care şi-a pierdut viaţa în accident, a căzut peste un vehicul de safari care venea din sensul opus, având la bord două persoane", informează declaraţia citată.

Şoferul acestui vehicul, un cetăţean elveţian căruia nu i-a fost precizat încă numele, a suferit răni grave. El a fost stabilizat la faţa locului şi transportat cu elicopterul la spital.

Cealaltă persoană prezentă în vehicul a prezentat răni minore, la fel ca şi doi pasageri din microbuz.

Limita de viteză pe drumurile din parc este de 50 de kilometri/oră. Nu este clar dacă microbuzul se grăbea. Poliţia va ancheta circumstanţele accidentului, a precizat Phaalah

Parcul Naţional Kruger este o destinaţie turistică populară situată în partea de nord-est a ţării.Vizitatorii pot conduce prin cei aproximativ 18.989 kilometri pătraţi ai parcului pentru a vedea o varietate de animale sălbatice care se plimbă liber în interiorul acestuia.AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel