O fotografie realizată de NASA, pe Marte, pare să arate semne clare ale civilizației extratereste
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Fotografie creată de RODNAE Productions, de la Pexels
Fotografie creată de RODNAE Productions, de la Pexels
O fotografie lansată în spațiul public de NASA, după ce a fost surprinsă de Mars Curiosity Rover, a deschis un șir de teorii ale conspirației despre viața dincolo de Pământ.

O presupunere despre lumea extraterestră continuă să-i preocupe pe toți curioșii de existența vieții pe alte planete. Deși oamenii de știință nu au reușit să găsească dovezi valide, imaginile de explorare spațială deseori întăresc credințele iubitorilor de conspirații.

O fotografie specială publicată de NASA a deschis un șir de teorii despre viața dincolo de Pământ. 

Fotografia făcută pe 7 mai a divizat internetul. Mulți au văzut ceva ciudat în fotografii. Unii credeau că structurile asemănătoare ușilor din mijlocul unui munte stâncos de pe suprafața lui Marte sugerează că acesta este locuit de o civilizație extraterestră, ca o ușă specială sau un portal de transport.

Dar geologii susțin acum că este puțin probabil ca structura să fie o poartă pentru extratereștri și probabil să fie rezultatul unei bucăți de rocă acționată de forțe naturale.

Omul de știință al proiectului Mars Science Laboratory, Ashwin Vasavada, a spus: „Cred că ceea ce avem aici (sunt) fie două fracturi verticale, unde piesa de mijloc a fost îndepărtată, fie o fractură verticală, iar blocurile s-au depărtat puțin.”

Cercetătorii au mai argumentat că, deoarece roverul are 2,2 metri înălțime, „usa care apare în fotografie are mai puțin de un metru înălțime, ceea ce înseamnă că dacă ar fi fost o intrare extraterestră, extratereștrii ar fi trebuit să fie extrem de mici pentru a se potrivi în gol. , deși oamenii de știință nu știu ce dimensiune sunt de fapt ființele extraterestre dacă sunt deloc prezente acolo.

Profesorul Sanjeev Gupta de la Colegiul Imperial din Londra a explicat pentru The Telegraph că nu este nimic neobișnuit în fotografie și ceea ce pare a fi o ușă este doar o formațiune obișnuită de stâncă, acestea fiind abundente pe Marte și Pământ.

Unii dintre internauți au mai opinat că formațiunea părea o eroziune naturală, care cel mai probabil a avut loc din cauza cutremurelor constante de pe planetă. Un purtător de cuvânt al NASA a explicat că imaginea este, de asemenea, extrem de mărită, iar crăpătura care arată ca o ușă are de fapt doar 30-45 cm lungime.

Nu este prima dată când oamenii confundă structurile geologice drept semne de viață extraterestră. Anul trecut, misiunea chineză de explorare lunară a dezmințit ceea ce părea a fi o colibă ​​misterioasă pe Lună. Se pare că era vorba doar de un bolovan.

Curiosity urcă în prezent pe Muntele Sharp, înalt de 5 km, unde este capabil să vadă diferite straturi sedimentare modelate de apă cu miliarde de ani în urmă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel