O firmă din Turcia a câștigat licitația pentru lotul 2, prin munți, al Autostrăzii Pitești - Sibiu
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O firmă din Turcia a câștigat licitația pentru lotul 2, prin munți, al Autostrăzii Pitești - Sibiu  /  Sursă foto: Ministerul Transporturilor
O firmă din Turcia a câștigat licitația pentru lotul 2, prin munți, al Autostrăzii Pitești - Sibiu / Sursă foto: Ministerul Transporturilor
Mapa Insaat Ve Ticarete – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret a câștigat licitația pentru lotul 2 din Autostrada Pitești-Sibiu.

Compania Națională de Administrare a infrastructurii rutiere informează că firma Mapa Insaat Ve Ticarete – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret a câștigat licitația pentru lotul 2 al Autostrăzii Pitești-Sibiu.

„Vineri, 31.12.2021, urmare a finalizării procesului de evaluare a ofertelor, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 a Autostrăzii Sibiu – Pitesti, Boița – Cornetu.

Ofertantul desemnat câștigător este ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. - CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S., cu preţul de 4.250.006.315,00 Lei fără TVA.

Durata de proiectare și executie a acestei secțiuni este de 68 luni, din care 18 luni durata de proiectare și 50 de luni durata de execuție lucrări.

Durata de garanție a lucrărilor este de 120 de luni.

Traseul are o lungime de 31.33 km.

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Lotul doi va beneficia de 7 tuneluri prin munți

Această secțiune conține următoarele lucrări principalele:

- 49 de poduri și viaducte

- 7 Tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1590 m

- Ecoduct în zona localității Lazaret

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după finalizarea procesului de avizare a acestuia.“, se arată în comunicatul de pe site-ul CNAIR.

Trafic de coşmar pe DN1 spre staţiunile montane - 7 km în 3 ore

Florentina Lazăr, reporterul Antena 3 care transmitea de pe DN1, a spus că "am făcut 7 km în 3 ore. Aceasta este o distanţă pe care altădată o parcurgeam în doar 15 minute". 

"Mii de turişti se îndreaptă spre staţiuni, dar timpul pare că îi ţine în loc. E foarte aglomerat pe sensul spre munte. Noi suntem în Comarnic acum şi se circulă cu dificultate, bară la bară, cu 5-10 km/h, iar răbdarea şoferilor este din nou pusă la încercare. De altfel noi am făcut 7 km în 3 ore, un drum pe care altfel îl făceam în 15 minute. Şi asta se întâmplă mereu de Sărbători", a precizat jurnalista Antena 3. 

Iulian Iancu, preşedintele World Energy Council, a spus ulterior că preţul combustibilului a atins un nivel record, şi că în viitor mai puţini şoferi îşi vor permite să stea în aglomeraţie pe DN 1. 

"Înainte să vin în emisiune, am văzut preţul la secundă la benzină. 7,35 lei! Nu mi-a venit să cred ce văd, sunt preţuri fără precedent în istoria noastră şi a vieţii noastre. Cred că va scădea foarte mult numărul celor care îşi vor permite astfel de servicii", a precizat Iulian Iancu la Antena 3, în emisiunea "Subiectiv" (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel