O fetiță de trei luni, internată la terapie intensivă, după ce a fost hrănită cu lapte praf diluat cu acid citric
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
O fetiță de trei luni a fost internată la terapie intensivă, după ce a fost hrănită cu lapte praf diluat cu acid citric.

O fetiță de trei luni din Bender, Republica Moldova, a fost transportată de urgență la spital, după ce, din întâmplare, mama sa i-a dat să mănânce lapte praf dizolvat cu acid citric, scrie Jurnal.md.

Presa din regiunea transnistreană informează că tatăl fetiței, un bărbat de 45 de ani, a curățat fierbătorul electric cu sare de lămâie și nu și-ar fi atenționat soția că în interiorul acestuia a rămas apa amestecată cu soluția respectivă.

Pe parcursul nopții femeia i-a pregătit fiicei sale biberonul cu lapte praf, diluat cu apă amestecată cu acid citric. Când i-a dat să mănânce fetița a început să plângă, iar femeia a sesizat că ceva este în neregulă. Aceasta a chemat imediat ambulanța, iar copila a fost transportată la spital și internată la terapie intensivă. Inspectorii responsabili pentru minori cercetează acest caz.

Ce este acidul citric

Acidul citric (acid tricarbo-1,2,3-hidroxi-propanoic C6H8O7) este un acid tricarboxilic care se prezintă ca o pulbere incoloră, cu un gust acru, ușor solubil în apă. Este cunoscut și sub numele de sare de lămâie.

Cel mai bine documentat efect al acidului citric este distrugerea smalţului dentar, acesta favorizând apariţia cariilor dentare. Acest lucru se datorează consumului ridicat de băuturi și dulciuri ce îl conțin. Alte efecte ale acidului citric din alimente sunt: iritarea mucoaselor, voma, balonare, greața, intoleranța, diareea şi crampele abdominale.

Acidul citric nu este recomandat în alimentaţia copiilor şi nu trebuie să consumaţi alimente ce conţin acid citric dacă suferiţi de afecţiuni cardiovasculare sau renale, afecţiuni ale aparatului digestiv şi diaree, scrie cesamancam.ro. De multe ori acidul citric este folosit pentru dizolvarea carbonatului de calciu în procesul de curățare a cazanelor sau vaselor de bucătărie, asta pentru că prin încălzirea apei se depune calcar. El are un efect negativ în alimentația sugarilor deoarece favorizează absorbția în sânge a metalelor grele, precum ar fi cadmiul sau plumbul.

VEZI ȘI: Un bărbat și-a ucis soția și bebelușul cu otravă de șobolani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel