O fetiță de 9 ani a găsit un dinte de urs de acum 700.000 de ani. „Arheologii caută și 20 de ani și nu găsesc așa ceva”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: BBC/Thea Ferner
Foto: BBC/Thea Ferner
O fetiță de 9 ani a făcut o descoperire pe care alții nu o fac nici în 20 de ani de activitate.

O vânătoare de fosile în vârstă de doar 9 ani a descoperit un dinte de urs vechi de 700.000 de ani pe o plajă din Marea Britanie. Londoneza Etta spune că este „entuziasmată” de reușită fiindcă s-ar putea să fie „o descoperire uriașă în domeniul istoriei”, conform BBC.

Etta se plimba în iulie pe plajă când a găsit „o bucată de lemn fosilizat” în Norfolk. „Mă uitam pe jos și am văzut-o. Am crezut că este o bucată de lemn fosilizat și am pus-o în buzunar. Când ne-am întors la mașină i-am arătat-o unui expert în fosile și aceasta a căzut de pe scaun când a văzut-o”, a povestit micuța britanică.

„Ea mi-a zis atunci că oamenii caută și 20 de ani și nu găsesc ceva așa bun. Apoi mi-a zis că era vorba despre un dinte de urs”, a adăugat ea.

Întreaga familie este pasionată de fosile

Etta și surorile sale de 5 și 7 ani au devenit pasionate de fosile după ce au participat la un curs de căutat fosile în Norfolk la începutul anului 2022, a explicat mama lor, Thea Ferner. Etta a împrumutat dintele, care are cam 9 centimetri lungime, lui David Waterhouse de la muzeul din Norfolk, după ce s-au întâlnit la un eveniment de identificare.

„Este prima oară în cei 16 ani de muncă aici în care găsim un canin întreg de urs”, a spus el. „De obicei găsim multe fosile de căprioare, de exemplu, dar pe măsură ce urci pe lanțul trofic găsești tot mai puține carnivore precum ursul”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel