Data publicării:

O fermă oferă sesiuni de îmbrățișare a vacilor. Oamenii plătesc 60 de euro de persoană pentru a atinge bovinele / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Pentru a-și atenua dificultățile financiare, reprezentanții unei ferme din Anglia au avut ideea de a oferi vizitatorilor posibilitatea de a îmbrățișa contra cost vacile.

Dacă vizitatorii Dumble Farm din nordul Angliei vin de departe, nu este pentru a cumpăra lapte sau brânză, ci pentru a o îmbrățișa pe Morag, o vacă impunătoare din Highland. Fiona Wilson și colegii ei de la fermă au început să ofere sesiuni de îmbrățișări cu vacile lor în februarie, când a devenit clar că dificultățile economice erau departe de a se termina, conform Le Figaro.

„Unora le place contactul cu câini, pisici sau cai. Alții preferă ca acesta să fie cu vacile”, a declarat Fiona Wilson pentru AFP.

„Oamenii vin pentru bunăstarea lor. A fi în preajma animalelor ameliorează anxietatea, este aproape ca o terapie.”, a mai spus ea.

La fel ca mulți alți fermieri, proprietarii Dumble Farm de lângă Beverley, estul Yorkshire, au fost puternic afectați de scăderea bruscă a prețurilor la lapte și, mai recent, de inflația ridicată.

În doar câteva decenii, zeci de mii de crescători au părăsit sectorul. Potrivit unui raport de la Biblioteca Camerei Comunelor, în Marea Britanie existau 196.000 de ferme de lapte în 1950. Până în 1995, mai erau doar 35.700.

Scăderea prețurilor la lapte și creșterea costurilor la energie, combustibil, furaje și îngrășăminte de la izbucnirea războiului din Ucraina în februarie 2022 au pecetluit și soarta altor ferme. Potrivit Agriculture and Horticulture Development Board, care reprezintă fermierii, până în octombrie 2023 mai erau doar 7.500 de fermieri de lactate în Marea Britanie.

Dumble Farm a fost, de asemenea, inundată de șase ori în șapte ani, lăsând adesea ferma sub apă timp de mai multe luni. Fiona Wilson și partenerii ei, inclusiv soțul și fratele ei, lucrau 14 ore pe zi, pe tot parcursul anului și tot aveau pierderi financiare.

„Nu este posibil să trăiești așa”, subliniază ea. 

În ianuarie 2022, au decis să-și diversifice activitățile și să-și vândă turma, cu excepția a cinci vaci pe care nu au vrut să le abandoneze. „Erau cu adevărat prietenii noștri, cu natura lor calmă și prietenoasă”, spune Fiona Wilson.

„Așa că ne-am gândit că poate am putea încerca să începem niște sesiuni de îmbrățișare a vacilor, doar pentru a câștiga puțin mai mulți bani (...) și, de asemenea, pentru a-i face pe oameni să se intereseze de ceea ce facem aici.”, a spus ea.

Ferma a pregătit vacile luni de zile înainte de a invita clienții să vină să le mângâie. Vacile păreau fericite în noua lor activitate.

„Sunt animale curioase. Sunt interesate de oamenii care vin să le vadă”, dă asigurări Fiona Wilson. Experiența, care include și activități educaționale despre agricultura durabilă, atrage cupluri, familii și iubitori de vaci din toată țara.

A fost un succes: Rezervările sunt făcute cu luni înainte, la un preț de 50 de lire sterline (58,30 euro) de persoană. În interiorul saivanului, vacile par încântate să li se mângâie bărbia și să le perieze blana de către vizitatori. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel