O femeie spune că este proprietara Soarelui și ne cere tuturor chirie
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
O femeie din Spania susține că deține dreptul de proprietate asupra Soarelui și solicită o taxă pentru toți consumatorii de energie solară de pe planetă.

O femeie de 49 de ani din Galicia, o regiune însorită de la granița dintre Spania și Portugalia, a afirmat că Soarele este proprietatea ei și chiar prezintă documente de înregistrare care confirmă acest lucru. Aceasta declară că are corpul ceresc înregistrat pe numele ei la un birou notarial local. Documentul eliberat de notarul public o declară pe doamna Duran drept „proprietară a Soarelui, o stea de tip spectral G2, situată în centrul sistemului solar, aflată la o distanță medie de Pământ de aproximativ 149.600.000 de kilometri”. Mai mult, spune că știe legea și că actul e perfect legal. „Un acord internațional prevede că nicio țară nu poate pretinde proprietatea asupra unei planete sau a unei stele, dar nu spune nimic despre indivizi.”

Într-un interviu online pentru ediția cotidianului El Mundo  afirma, în urmă cu mai mulți ani, că a luat această decizie după ce a aflat despre un cetățean american care și-a înregistrat dreptul de a deține Luna și majoritatea planetelor din sistemul nostru solar. „Nu a fost nicio problemă, mi-am susținut cererea legal, nu sunt o necunoscătoare, știu legea. Eu am fost cea care a făcut-o, dar oricine altcineva ar fi putut să o facă, pur și simplu mi-a trecut mie prima dată prin minte.”, a zis Angeles Duran.

A făcut, printre altele, și o declarație șocantă: vrea să impună o taxă tuturor celor care beneficiază de energia solară și spune că le va cere să contribuie cu jumătate din veniturile lor către guvernul spaniol, împreună cu 20% pentru fondul de pensii național. Intenționează să aloce încă 10% pentru cercetare, 10% pentru a combate foametea la nivel global, și va păstra restul de 10% pentru ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel