O femeie s-a trezit cu un elefant flămând în bucătărie. A dărâmat peretele casei - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O femeie s-a trezit cu un elefant flămând în bucătărie. A dărâmat peretele casei  / Foto: Captură video Youtube
O femeie s-a trezit cu un elefant flămând în bucătărie. A dărâmat peretele casei / Foto: Captură video Youtube
O femeie s-a trezit cu un elefant flămând în bucătărie. Animalul a dărâmat peretele casei.

Dacă românii au problema urșilor flămânzi care le invadează curțile în căutarea hranei, în Thailanda lucrurile sunt mult mai grave. Cum ar fi să vă treziți cu un elefant în casă? A pățit-o o femeie din Chalermkiatpattana, un sat situat în apropiere de Parcul Național thailandez Kaeng Krachan.

S-a trezit cu un ditamai elefantul în bucătărie, după ce animalul flămând a dărâmat un perete pentru a ajunge la mâncare, scrie Africa News. Determinat să mânce ceva, elefantul a lovit cu trompa peretele bucătăriei până când l-a dărâmat, trezind-o din somn pe proprietara casei. Femeia a povestit că familia ei dormea atunci ​​când a auzit zgomote venind din bucătărie. Nedumeriți de ceea ce se întâmplă, ea și soțul ei au mers să vadă ce s-a întâmplat și de unde vine gălăgia. Ce au descoperit i-a lăsat cu gura căscată. Au văzut un elefant uriaș care îți băga capul în bucătăria ei și scotocea prin rafturi în căutare de mâncare.

Elefantul, pretențios. Căuta alimente sărate

Curios este faptul că elefantul nu căuta orice mâncare. Se pare că animalul are o preferință aparte pentru alimentele sărate. Neștiind ce să facă, femeia a sunat la poliție. Autoritățile locale și oficialii parcurilor naționale au vizitat-o pe Ratchadawan și familia ei a doua zi. Femeia a fost sfătuită de către aceștia  să îndepărteze mâncarea, în special orice produs care conține sare.

Pattarapol Maneeon, medic veterinar de la Departamentul Parcurilor Naționale și Faunei sălbatice, a explicat că este posibil să nu existe suficiente alimente sărate în sălbăticie în timpul sezonului ploios, obligând elefanții să caute sare în satele locale. De aici ar veni pofta elefantului de alimente sărate. 

Există aproximativ 3.000 de elefanți sălbatici în Thailanda, potrivit Thai Elephant Conservation Center. Pe măsură ce omul își existe terenurile destinate agriculturii până în apropierea pădurilor, elefanții au fost nevoiți să se aventureze din habitatele lor din cauza lipsei de hrană. Conflictele om-elefant au devenit uneori mortale și subminează efortul de conservare a speciilor. Dar, în acest caz, disputa a fost soluționată pașnic. Boonmee își va obține de la experți porția de sare în pădure, în timp ce autoritățile au promis că vor repara casa lui Ratchadawan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel