O femeie rătăcită două săptămâni în Hawaii a mărturisit că s-a luptat să nu se dea bătută
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
O femeie găsită în viaţă vineri după ce a fost dată dispărută într-o pădure de pe insula Maui din Hawaii în urmă cu peste două săptămâni, a mărturisit că a făcut eforturi să nu se dea bătută, relatează luni The Guardian.

Amanda Eller, în vârstă de 35 de ani, rezidentă în Hawaii, a plecat într-o drumeţie montană, însă s-a rătăcit şi a fost dată dispărută timp de peste 15 zile.

Ea a fost găsită vineri în viaţă pe fundul unei râpe din arhipelagul american, în urma unui amplu elan de solidaritate ce a permis localizarea ei.

Viaţa sau moartea era singura opţiune pe care o aveam, a declarat ea pentru New York Times. Au auzit această voce care mi-a zis: 'Dacă vrei să trăieşti, mergi mai departe'. Şi imediat ce mă îndoiam de intuiţia mea şi încercam să o iau pe o altă cale atunci îmi transmitea ceva, ceva încerca să mă oprească, cădea pe mine o creangă, mă loveam la degetele de la picioare sau mă împiedicam, a povestit Eller, care este fizioterapeut şi instructoare de yoga. Aşa că îmi spuneam: 'Bine, este o singură cale, a adăugat ea.

Eller a fost dată dispărută la data de 8 mai. Maşina sa, o Toyota albă, a fost găsită în parcarea rezervaţiei Makawao, cu telefonul şi portofelul ei în interiorul autovehiculului.

Sute de voluntari au declanşat o operaţiune de salvare în timp ce părinţii femeii au oferit o recompensă de 10.000 de dolari.

Eller a declarat că a intenţionat să facă o scurtă plimbare, însă s-a abătut de la potecă pentru a se odihni şi a pierdut traseul. Am vrut să mă întorc pe unde am venit, însă instinctul mă conducea în altă parte... şi am un instinct foarte puternic, a mărturisit ea. Aşa că mi-am spus: 'Maşina mea este pe aici şi o să merg până dau de ea, a adăugat femeia care a continuat să se afunde în pădure.

În timpul calvarului său, ea a căzut de pe o stâncă şi a suferit o fractură de membru inferior. Totodată, femeia s-a julit la glezne şi a fost arsă de soare.

Reperată din elicopter



După ce a rătăcit timp de 17 zile, ea a zărit un elicopter trimis în căutarea sa. M-am uitat în sus, iar ei erau chiar deasupra mea, a spus femeia.

Eller a fost reperată în cele din urmă de persoanele aflate în elicopter - Javier Cantellops, Chris Berquist şi Troy Helmers - în apropiere de Kailua, şi a fost transportată la spital de un echipaj de la departamentul de pompieri din Maui.

Mama femeii, Julia, a declarat pentru Maui News că fiica sa a reuşit să supravieţuiască deoarece a stat lângă o sursă de apă şi a mâncat zmeură, guava şi chiar şi câteva molii. Eller a încercat să prindă şi raci, însă nu a avut mare succes, a adăugat mama sa.

A slăbit destul de mult, după cum vă puteţi imagina, fiind rătăcită atât de multă vreme, a precizat Julia Eller. Însă a reuşit să supravieţuiască. A avut priceperea necesară şi a făcut ceea ce trebuia să facă pentru a câştiga timp astfel încât noi să avem şansa să o găsim, a adăugat ea.

Partenerul de viaţă al Amandei Eller a fost ultima persoană care o văzuse pe tânăra femeie înainte de a semnala dispariţia ei în faţa autorităţilor.

Slăbise 6 kilograme



Femeia a fost găsită în viaţă pe fundul unei râpe din arhipelagul american, în urma unui amplu elan de solidaritate ce a permis localizarea ei.

Apărând zâmbitoare într-o fotografie difuzată de rudele sale după ce a fost regăsită, tânăra femeie a slăbit aproximativ şapte kilograme, dar are o stare de sănătate bună, a explicat pentru CNN unul dintre participanţii la operaţiunile de căutare, Javier Cantellops.

"Ultimele 17 zile au fost cele mai grele din viaţa mea şi aceasta a fost cu adevărat o călătorie spirituală importantă", a declarat Amanda Eller, în lacrimi, într-o înregistrare video realizată în spital şi publicată pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel