Femeie, prinsă pe aeroportul Otopeni, după ce a ÎNGHIȚIT un kilogram de DROGURI - FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O femeie a fost prinsă pe aeroportul Otopeni, după ce a înghițit un kilogram de droguri.

O femeie care a înghițit un kilogram de droguri cu care voia să intre în România a fost prinsă pe aeroportul Otopeni. Este vorba despre o braziliancă venită din Elveția, transmite Mediafax.

Procurorii DIICOT au dispus, joi, reținerea pentru 24 de ore a unei femei cercetată pentru trafic internaţional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

Femeia a fost dusă la spital pentru a elimina drogurile



Pe 14 februarie, femeia din Brazilia, care venea cu avionul din Elveția, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă și, în urma controalelor, dar și a analizelor de risc a fost bănuită că a înghițit droguri să le introducă în România.

Femeia a fost transportată la un spital unde, în perioada 15 - 17 februarie, „a eliminat cantitatea totală de aproximativ 1 kilogram de substanță vâscoasă ce conținea cocaină”, potrivit DIICOT.

Vineri, va fi prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Concursul naţional "Mesajul meu antidrog", la o nouă ediţie

Agenţia Naţională Antidrog a lansat un concurs pentru prevenirea consumului de droguri, competiţia fiind adresată elevilor de gimnaziu şi liceu. Derulat prin cele 47 de centre de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, concursul îşi propune dezvoltarea unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă pentru 6.000 de elevi de gimnaziu şi liceu. Prin acest proiect se încurajează, la nivel naţional, implicarea tinerilor în activităţi culturale, artistice, sportive, ca alternativă la consumul de droguri. Este, practic, un proiect de formare și consolidare a abilităților emoționale în scopul prevenirii consumului de droguri, care pune accent pe conştientizarea de sine, abilitățile de comunicare asertivă, gestionarea emoțiilor negative, abilitatea de a face față presiunii unui grup și de adoptare a deciziilor pentru o dezvoltare sănătoasă.

Concursul cu tema "Mesajul meu antidrog" se va desfăşura pe următoarele secţiuni: film de scurt metraj şi spot video, arte vizuale – grafică, pictură şi fotografie, eseu și sport. Acţiunea se desfăşoară în unităţile de învăţământ din toată ţara, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, iar elevii pot trimite lucrări până în 30 aprilie. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel