O femeie este acuzată că şi-a răpit copiii pentru a nu fi vaccinaţi
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
O femeie este acuzată că şi-a răpit copiii pentru a nu fi vaccinaţi / Fotografie creată de Artem Podrez, de la Pexels
O femeie este acuzată că şi-a răpit copiii pentru a nu fi vaccinaţi / Fotografie creată de Artem Podrez, de la Pexels
O femeie a fost arestată miercuri în sudul Spaniei pentru că şi-a răpit copiii pentru a-l împiedica pe fostul ei soţ să-i vaccineze împotriva COVID-19, relatează AFP. 

Femeia, în vârstă de 46 de ani, era căutată pentru sustragere de minori în urma unei plângeri depuse pe 16 decembrie de fostul ei soţ, care locuieşte în apropiere de Sevilla (Andaluzia), a declarat pentru AFP o sursă judiciară.

A acuzat-o pe fosta soţie că i-a răpit pentru a-l împiedica să-i vaccineze împotriva Covid

Acesta a semnalat că nu mai ştia nimic de cei doi copii ai săi, de 12 şi 14 ani, de la începutul lunii noiembrie şi a acuzat-o pe fosta soţie că i-a răpit pentru a-l împiedica să-i vaccineze împotriva Covid. Căutată intens de poliţie, femeia s-a prezentat în fata justiţiei miercuri dimineaţa, la Sevilla, însoţită de cei doi copii, a indicat sursa judiciară.

Judecătorul care se ocupă de dosar a avertizat imediat Garda Civilă, din moment ce exista un aviz de căutare, iar aceasta l-a anunţat pe tatăl celor doi copii.

Au fost predaţi tatălui lor miercuri după-amiază

Potrivit unui purtător de cuvânt al Gărzii Civile, cei doi minori, care nu au mai fost la şcoală de la începutul lunii noiembrie, au fost predaţi tatălui lor miercuri după-amiază.

Mama copiilor a fost între timp plasată în arest, urmând să fie deferită justiţiei, a adăugat sursa citată. Spania este unul dintre campionii europeni ai vaccinării împotriva Covid. Aproximativ 90% din populaţia cu vârsta de peste 12 ani este vaccinată.

Primele cazuri de 'flurona' în Spania, infectarea simultană cu gripă şi coronavirus

Regiunea spaniolă Catalonia a identificat mai multe cazuri de flurona, adică infectarea simultană cu gripă şi coronavirusul SARS-CoV-2, primele descoperite în Spania, dar acestea sunt puţine şi nu prezintă o evoluţie mai severă decât infectarea doar cu coronavirus, relatează luni agenţia EFE. 

Deşi nu este o situaţie des întâlnită, într-o perioadă cu circulaţie virală intensă poate surveni coexistenţa a doi patogeni într-un organism, explică un medic spaniol, Gemma Craywinckel, precizând că deocamdată nu s-a observat ca aceste cazuri să fie mai grave decât COVID-19 singur.

Preocupantă este în schimb posibilitatea saturării sistemului sanitar de înmulţirea cazurilor de COVID-19, care se traduce printr-o creştere constantă a internărilor, inclusiv la ATI, şi a deceselor, mai spune Gemma Craywinckel. Spania trece în prezent prin al şaselea val de COVID-19, mai virulent decât cele precedente şi alimentat de noua variantă Omicron a coronavirusului, înregistrând pe o perioadă de 14 zile (actualizată ultima dată joi) o rată de incidenţă de 1.775 de infectări la o sută de mii de locuitori. Capacitatea la ATI este ocupată în proporţie de 19% pe ansamblul Spaniei şi de peste 37% în regiunea Catalonia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel