O femeie din Ucraina a urcat pe Everest pentru a demonstra „invincibilitatea“ țării sale
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Antonina Samoilova, o femeie de 33 din Ucraina, a cucerit vârful Everest.

O femeie din Ucraina a devenit prima persoană din ţara ei care a ajuns pe vârful Muntelui Everest într-o expediţie care a avut ca obiectiv să arate invincibilitatea spiritului ucrainean, a spus ea, relatează dpa.

Steagul ucrainean ar trebui să fie arborat pe acoperişul lumii - mai ales în timp ce poporul nostru trece prin vremuri atât de grele - ca simbol al invincibilităţii spiritului ucrainean, a afirmat Antonina Samoilova, 33 de ani, a indicat site-ul Everest Chronicle.

Ea speră că misiunea ei va ridica şi moralul semenilor ei ucraineni şi al preşedintelui Volodimir Zelenski, potrivit unor declaraţii pentru The Himalayan, în timp ce Rusia continuă să bombardeze Ucraina într-un război care durează de aproape trei luni.

Tatăl şi fratele luptă împotriva ruşilor, a spus ea, adăugând că ea crede că Ucraina va ieşi învingătoare.

Samoilova, care deţine un restaurant în Kiev împreună cu partenerul ei, a urcat pe mulţi dintre munţii înalţi ai lumii şi a luat o decizie de ultim moment pentru a ajunge pe vârful Everest, potrivit Everest Chronicle, conform Agerpres.

Ucraina: Rusia a instalat în Insula Șerpilor sisteme de apărare antiaeriană Tor-M2 și Panţîri

Rusia a desfăşurat în Insula Şerpilor sisteme de apărare antiaeriană de tipul "Tor-M2" şi "Panţîri", a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Direcţiei principale de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Vadim Skibiţki, citat de agenţia de presă Unian.

"Evaluarea noastră fără echivoc este că Insula Şerpilor reprezintă un obiectiv strategic care va fi utilizat de Federaţia Rusă pentru a controla întreaga parte de nord-vest a Mării Negre", a spus el.

Skibiţki a subliniat că nu întâmplător din primele zile ale războiului Rusia a capturat această insulă şi a început să instaleze acolo echipamente de control. Pentru ei, prezenţa pe insulă este o posibilitate suplimentară de a controla teritoriul Ucrainei, a adăugat oficialul ucrainean.

"Serviciul de informaţii militare dispune de date că în Insula Şerpilor au fost desfăşurate sisteme de apărare antiaeriană de tipul 'Tor-M2' şi 'Panţîri' şi s-ar putea ca în viitor să fie amplasate şi sisteme de rachete, care vor permite bombardarea teritoriului statului nostru şi nu numai a statului nostru", a insistat Skibiţki (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel