O femeie din Germania a găsit un arsenal întreg în peretele dormitorului
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Specna Arms, Pexels
Fotografie de la Specna Arms, Pexels
O femeie vârstnică din Berlin a găsit mai multe arme, printre care şi o bazooka, în spatele unui perete din dormitorul ei, în timpul unor lucrări de renovare, transmite agenţia DPA.

Poliţia a anunţat miercuri pe Facebook că a confiscat pistoale de alarmă, puşti, un pistol-mitralieră şi alte pistoale, precum şi o bazooka, găsite în apartament.

Femeia a anunţat descoperirea obiectelor săptămâna trecută, potrivit mai multor articole publicate joi în media online.

Colecţia a fost scoasă la lumină în timp ce femeia îşi renova dormitorul împreună cu fiul său şi sorta lucrurile soţului ei, decedat în urmă cu trei ani.

Potrivit poliţiei, armele fuseseră depozitate de soţul ei în spatele unui zid. Femeia a declarat că nu era la curent cu existenţa ascunzătorii.

Armele urmează să fie distruse, scrie Agerpres.

Bandă de hoţi din bancomate, arestată 

Poliţiile din Germania, Ţările de Jos şi Belgia au efectuat joi percheziţii la 16 adrese şi au arestat nouă persoane în cadrul unei anchete cu privire la o serie de jafuri cu explozivi de la bancomate, prin care banda respectivă a furat 5,2 milioane de euro, informează DPA.

Bancomate din landurile german Bavaria, Baden-Württemberg şi Thuringia au fost ţinta a peste 50 de atacuri începând din noiembrie 2021, a precizat poliţia din München.

În urma percheziţiilor au fost arestaţi nouă bărbaţi, cu vârste între 25 şi 41 de ani, cu cetăţenie olandeză, marocană, turcă, afgană sau română, rezidenţi în Ţările de Jos sau Belgia. Trei complici sunt căutaţi în continuare.

'În plus, au fost găsite pregătite nouă pachete cu explozivi', a indicat şeful operaţiunii de poliţie, Jürgen Harle, din cadrul forţelor bavareze.

'Făptaşii şi-au croit drum în mod necugetat spre bani, riscând vieţile unor oameni nevinovaţi şi distrugând clădiri', a spus ministrul de interne din Baden-Württemberg, Thomas Strobl.

El a remarcat că pagubele provocate proprietăţilor - în jur de 6,5 milioane de euro - sunt mai mari decât sumele jefuite de infractori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel