O femeie din Cluj a născut în ambulanţa SMURD, asistată de paramedici, în drum spre spital - Foto
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 15 apr 2022, 20:41
WhatsApp
Foto ISU Cluj
Foto ISU Cluj
O femeie dintr-o localitate mai izolată, Măguri Răcătău, a născut, vineri, în ambulanţa SMURD, pe drum, asistată doar de paramedici. 

'Echipajul SMURD de la Garda de Intervenţie Gilău a avut parte de o misiune memorabilă în localitatea Măguri Răcătău. În jurul orei 16:00, colegii noştri au fost solicitaţi să transporte la spital o femeie însărcinată în 40 de săptămâni, care resimţea deja contracţii. Paramedicii şi-au dat seama că o naştere este iminentă, aşa că au tras pe dreapta şi au asistat-o pe mămică', se arată într-o informare a ISU Cluj. Fetiţa, Maria Georgiana, a venit pe lume perfect sănătoasă, fără probleme.

Maria Georgiana, numele fetiței nou-născute

'În cele din urmă, aceasta a născut în ambulanţă o fetiţă perfect sănătoasă, de două kilograme şi jumătate. Bucuroasă, mama a spus şi cum o va chema pe micuţă: Maria Georgiana', se mai arată în informarea ISU.

Mama şi fiica au fost preluate ulterior de o altă ambulanţă SMURD, ajungând în siguranţă la spital. 'Am avut un echipaj minunat şi ne-am coordonat foarte bine. E cel mai natural şi frumos lucru care se poate întâmpla. O naştere înseamnă cercul vieţii. A fost de-a dreptul special', a declarat comandantul de echipaj, plutonierul adjutant Deak Francisc Claudiu, care, de-a lungul carierei sale, a mai asistat la trei naşteri în condiţii similare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?