Data publicării:

O femeie care dădea sfaturi pe YouTube despre creșterea copiilor a fost arestată pentru că și-a înfometat copiii

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
O femeie care dădea sfaturi parentale pe YouTube a fost arestată sub suspiciunea de abuz agravat asupra copiilor, după ce doi dintre copiii ei s-au dovedit a fi subnutriți.

Ruby Franke, al cărei canal de YouTube, 8 Passengers, închis în prezent prezenta familia ei, a fost arestată miercuri în Utah, conform Sky News.

Fiul în vârstă de 12 ani al lui Franke a fugit la casa unui vecin miercuri dimineață pentru cere mâncare și apă, potrivit unei declarații pe propria răspundere depusă de un ofițer la Departamentul de Siguranță Publică Santa Clara-Ivins. 

Potrivit documentului, vecinul a văzut bandă adezivă pe gleznele și încheieturile băiatului și a sunat la Poliție.

Băiatul a fost dus la spital, „din cauza rănilor profunde produse de legatul cu frânghie și din cauza malnutriției”, se mai arată în document.

Fiica lui Franke, în vârstă de 10 ani, a fost găsită ulterior subnutrită și, de asemenea, a fost dusă la spital, au spus polițiștii. Alți doi copii ai lui Franke se aflau în custodia serviciilor de protecție a copilului, se arată în declarație.

Franke a fost arestată alături de partenera și colaboratoaarea ei, Jodi Hildebrandt, care este fondator al controversatei organizații de consiliere în viață ConneXions Classroom. Cele două femei creează videoclipuri cu sfaturi despre care criticii spun că promovează un stil dur de parenting.

Cine este Ruby Franke?

Franke și soțul ei și-au lansat canalul de YouTube despre familia lor, „8 Passengers”, la începutul anului 2015. Canalul a prezentat întâmplări din viața părinților și a celor șase copii și avea aproape 2,3 milioane de abonați.

„8 Passengers” s-a axat pe sfaturi depsre educarea și disciplinarea copiilor, pe măsură ce copiii familiei creșteau. Părinții, membri ai Bisericii Mormone, nu-și duceau copiii la școală, optând pentru o formă de școală la domiciliu. Familia Frank devenise în ultimii ani ținta unor critici foarte dure.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/o-femeie-care-dadea-pe-youtube-sfaturi-despre-cresterea-copiilor-a-fost-arestata-pentru-ca-si-a-infometat-propriii-copii-2489099

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel