Data actualizării:
Data publicării:

O femeie agresată sexual de un membru al Parlamentului indian și-a dat foc

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pexels
Pexels
O femeie din India și-a dat foc în fața Curții Supreme a Indiei, după ce a acuzat un membru al Parlamentului de viol. 

Moartea unei femei din India, de 24 de ani, care s-a incendiat săptămâna trecută după ce a acuzat autoritățile judiciare și cele ale poliției de hărțuire ridică multe semne de întrebare despre statutul femeilor din India. Tânăra acuzase în trecut un membru al Parlamentului de abuz sexual și viol, scrie BBC

Femeia și un prieten au făcut un live pe Facebook pe 16 august, înainte ca tânăra să se stropească cu benzină și să aprindă focul. Cei doi au fost duși la spital cu arsuri grave. Bărbatul a murit sâmbătă, iar femeia a decedat marți seară.

Cei doi au călătorit din nordul statului Uttar Pradesh până în capitala Delhi, pentru gestul lor. Actul lor disperat în fața Curții Supreme a Indiei a fost făcut pentru a atrage atenția asupra situației lor.

Parlamentarul a ajuns la închisoare


Femeia l-a acuzat pe Atul Rai, deputat al Partidului regional Bahujan Samaj (BSP), că a violat-o la domiciliul său din orașul Varanasi. Tânăra a înregistrat o plângere la poliție împotriva acestuia în mai 2019. Rai, care neagă acuzația, a fost arestat o lună mai târziu și a stat în închisoare în ultimii doi ani.

În noiembrie anul trecut, fratele membrului din Parlament a înregistrat o plângere, acuzând femeia de fals în declarații. La începutul acestei luni o instanță a emis un mandat de arestare care acum nu mai poate fi executat.

Hissene Habré, Ciad, condamnat pentru crime împotriva umanităţii

Fostul președinte ciadian Hissene Habré, judecat la Dakar de un tribunal special african, a fost condamnat în 2016 la închisoare pe viață, fiind găsit vinovat de crime împotriva umanității, violuri, execuții, sclavie forțată și răpiri. 

Conform sentinței pronunțate de președintele tribunalului, Gberdao Gustave Kam, fostul președinte ciadian a fost 'declarat vinovat (...) de crime împotriva umanității, de viol, sclavie forțată, omor voluntar, practicare masivă și sistematică de execuții sumare, răpiri de persoane urmate de dispariția acestora, de torturi și acte inumane'. În schimb, fostul președinte ciadian a fost achitat de acuzațiile de 'crime de război și detenție ilegală'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel