O femeie a rămas fără o mână și ambele picioare, la 11 zile după ce a ajuns la spital cu dureri de burtă
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ spital / Imagine de Ryan McGuire de la Pixabay
Foto ilustrativ spital / Imagine de Ryan McGuire de la Pixabay
La 11 zile după ce a ajuns la spital cu dureri de burtă, o femeie a rămas fără o mână și ambele picioare. În total, în trei luni, femeia a suferit 16 operații și trei amputări. 

În mai puțin de două săptămâni, o femeie a rămas fără o mână și ambele picioare. Ea a mers la spital, în primă fază, cu dureri de stomac. În total, în trei luni, femeia a suferit 16 operații și trei amputări. 

Totul a început după ce Monika Tothne Kaponya, în vârstă de 39 de ani, din Pecs, Ungaria, a sunat la ambulanță din cauza durerilor abdominale. A fost supusă mai multor investigații și, într-un final, medicii i-au spus că are stomacul perforat și trebuie operată de urgență. 

Femeia avea „ocluzie vasculară în toate membrele”

Afecțiunea însă a dus la complicații foarte grave, printre care se credea că și sepsis - ce include pierderea membrelor infectate. Ulterior, medicii au anunțat-o că nu avea sepsis, ci „ocluzie vasculară în toate membrele”.

VEZI ȘI: Unui bărbat i-a fost amputat piciorul greșit

„Această ocluzie vasculară putea fi încă operată, dar după alte analize şi investigaţii am primit din ce în ce mai multe veşti proaste. Aproape fiecare rezultat era urmat de o amputare. A trebuit să-mi iau rămas bun de la piciorul stâng pe 1 martie, anul trecut, apoi de piciorul drept pe 8 martie şi de braţul stâng pe 12 martie”, a mărturisit Monika Tothne Kaponya, potrivit Mirror.

„Mamă, asta nu se poate întâmpla, nu?”

În acea perioadă, Monika și-a sunat mama, pe Margit, și i-a spus: „Mamă, asta nu se poate întâmpla, nu?”, și-a amintit Margit.

Monika nu a aflat încă dacă la bază a stat o problemă genetică depistată în cele din urmă de medici. Ea consideră că o leziune la picior de acum doi ani, ce a devenit ulcerată, ar putea fi cauza principală, scrie pecsaktual.hu.

După ce s-a întors acasă, Monika nu a mai ieșit afară timp de câteva săptămâni. Mama și soțul ei o susțin, dar ea știe că mai are „un drum lung de parcurs” până să accepte situația și să-și găsească liniștea. 

VEZI ȘI: Un bărbat din Iași a rămas fără degetul amputat, după ce asistenta a uitat recipientul în care acesta se afla

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Bizarul caz al fostului pușcăriaș în cărucior electric. Ce-a făcut întrece imaginația! Comisarul Untaru, detalii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel