O femeie a născut la bordul aeronavei americane care o evacua din Afganistan / Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
U.S. Air Force, ilustrativ / Imagine de wurliburli de la Pixabay
U.S. Air Force, ilustrativ / Imagine de wurliburli de la Pixabay
O femeie afgană a adus pe lume o fetiță, în libertate, la bordul aeronavei americane care o evacua din țară.  

O femeie din Afganistan a născut, sâmbătă, la bordul aeronavei care o evacua din țară, la scurt timp după aterizarea pe baza aeriană Ramstein din Germania, informează CNN.

Duminică, aviația americană a scris pe Twitter că o femeie a intrat în travaliu la bordul aeronavei de transport C-17, în a doua parte a călătoriei sale după evacuarea din Afganistan.

Femeia a avut complicații în timp ce aeronava se afla încă în zbor, din cauza presiunii scăzute. 

În postarea de pe Twitter a aviației americane se arată că 'pilotul a decis să coboare în altitudine pentru a mări presiunea din aeronavă. Așa am stabilizat situația și am salvat viața mamei.'

Personalul medical militar a ajutat-o pe femeie să nască în momentul în care avionul a aterizat la baza din Germania. 

Mama și fetița au fost ulterior transportate la o clinică medicală din apropiere, iar starea lor este bună.

Imaginile au făcut înconjurul lumii: Un soldat SUA apucă un bebeluș afgan, prin sârma ghimpată a aeroportului din Kabul

Un pușcaș marin a ridicat un bebeluș afgan deasupra gardului de sârmă ghimpată care securiza zona aeroportului internațional din Kabul, unde mii de afgani încearcă disperați să părăsească țara după preluarea puterii de către talibani.

Imaginile video au făcut înconjurul lumii. Ele au fost distribuite și vizualizate de milioane de oameni.

În fața gardului de protecție a aeroportului din Kabul, mii de afgani încearcă să pătrundă pentru a scăpa din calea talibanilor. Aeroportul este securizat de forțele militare aliate.

În toată această scenă a disperării, un tată afgan cu un bebeluș în brațe se afla în pericol. În acele momente, după cum se poate observa și pe imaginile ce vor urma, un pușcaș marin american, aflat pe gardul aeroportului cu misiunea de a ține sub control mulțimea, sesizează pericolul în care se afla bebelușul și îl apucă cu o mână, îl ridică peste gard și îl duce într-o zonă sigură.

(Citește mai mult și vezi video aici.)

Războiul din Afganistan

SUA au intervenit militar în Afganistan după ce talibanii au refuzat să îi predea pe teroriștii Al-Qaeda, responsabili de atentatele din 11 septembrie.

Talibanii au condus cu brutalitate Afganistanul vreme de circa cinci ani, la sfârşitul secolului trecut, impunând viziuni islamiste ultraconservatoare. Forţele conduse de SUA i-au alungat de la putere.  

Mulţi dintre afganii care au cunoscut acele vremuri nu mai vor să treacă prin astfel de experienţe şi încearcă în mod disperat să fugă din ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel