Urmărește emisiunea live
O femeie a murit după ce a mirosit un parfum, primit cadoul de la iubitul ei. Bărbatul habar nu avea că sticluța conține o substanță toxică
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O femeie a murit după ce a mirosit un parfum, primit cadoul de la iubitul ei. Bărbatul habar nu avea că sticluța conține o substanță toxică / Foto: Pixabay
O femeie a murit după ce a mirosit un parfum, primit cadoul de la iubitul ei. Bărbatul habar nu avea că sticluța conține o substanță toxică / Foto: Pixabay
O femeie a murit, după ce a mirosit o sticluță de parfum. Află în articol ce substanță conținea.

O femeie în vârstă de 44 de ani din Marea Britanie a murit după ce a mirosit o sticluță de parfum. La cinci ani după ce a devenit victima neintenționată a unui atac devastator cu otravă al agenților ruși pe teritoriul britanic, Charlie Rowley încă își așteaptă dreptatea și spune că va da în judecată Rusia, scrie The Sun.

Constructorul în vârstă de 49 de ani și iubita sa, Dawn Sturgess, au fost expuși la un agent neurotoxic numit Novichok, care se găsea în sticluța de parfum. El a supraviețuit, dar femeia a murit. Se crede că substanța a fost folosită în tentativa de asasinare a fostului spion rus Serghei Skripal, a fiicei sale și a fostului ofițer de poliție Nick Bailey. Cei trei au fost otrăviți în apropiere de Salisbury, în luna martie a aceluiași an.

"Victime colaterale, este o expresie folosită de oameni pentru a ne descrie pe mine și pe Dawn"

Declarațiile bărbatului vin după ce mult așteptata audiere publică cu privire la moartea partenerei sale va fi amânată până anul viitor. Charlie, care a suferit mai multe accidente vasculare cerebrale și leziuni ale nervilor după otrăvire, a pierdut totul când casa lui a trebuit să fie distrusă din cauza contaminării. Nu a primit nici un ban drept compensație.

Stând în fața unui montaj foto cu Dawn în noua sa casă, el a spus: "Trăiesc în speranța că se va face dreptate. Am așteptat de cinci ani și vreau ca adevărul să fie spus în sfârșit. Mă voi lupta până în ziua în care va exista un rezultat. Victime colaterale, este o expresie folosită de oameni pentru a ne descrie pe mine și pe Dawn, dar eram oameni cu sentimente. Aș dori să am o anchetă adecvată, cu un rezultat real".

De unde aveau cei doi parfumul



Dawn, iubita lui Charlie, a murit în spital în iulie 2018, după ce a fost expusă la Novichok, după ce a mirosit o sticlă de parfum, semnată fals ca fiind de la firma Nina Ricci, pe care Charlie i-a dat-o cadou după ce a găsit-o aruncată în coșul unui magazin caritabil.

Se crede că agentul neurotoxic ar fi fost folosit într-un atac asupra fostului agent dublu rus Serghei Skripal, care a fost găsit inconștient alături de fiica sa Yulia pe o bancă dintr-un parc din Salisbury, cu trei luni înainte. Ceea ce s-a întâmplat cu sticla care conținea suficient Novichok pentru a ucide mii de oameni, în cursul acestor luni, va face parte din ancheta întârziată.

Guvernul crede că trei agenți ruși au lansat atacul asupra fostului ofițer rus de informații Serghei Skripal, în vârstă de 71 de ani, punându-i Novichok de mânerul ușii casei sale. Detectivii i-au numit suspecți pe ofițerii de informații ruși Anatoliy Chepiga și Alexander Mishkin, despre care se crede că lucrau la ordinul comandantului Denis Sergeev.

"Drumul distrugerii"

Informațiile sensibile din documente au întârziat începerea unei audieri publice cu privire la moartea lui Dawn, șeful anchetei Lord Hughes trebuai să confirme data de începere în această săptămână.

Cu toate acestea, este probabil să se întâmple abia toamna viitoare, deoarece avocații au susținut că redactarea documentelor este necesară pentru a împiedica ca informațiile să cadă în mâinile "statului ostil care este Rusia".

"Aș dori să știu despre cei trei ruși care au venit la Salisbury. Aș dori să găsesc o modalitate de a le cere socoteală. Simt că probabil au avut un profit uriaș deoarece au făcut ceva și culeg recompensele pentru asta, totuși au distrus oameni în urma lor", a spus Charlie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel