România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 08 iul, 08:23
O femeie a leşinat într-un troleibuz din Capitală. Un paramedic, aplaudat: Ne-a cucerit pe toţi
Sursa foto: Luminiţa Diculescu Facebook
O femeie a leşinat într-un troleibuz din Capitală, iar un paramedic pe motocicletă, care trecea prin zonă, a intervenit prompt, până la venirea ambulanţei. Acţiunea sa a fost aplaudată.

"Tânărul din imagine este paramedic IGSU (așa scria pe motocicleta din dotare și pe ecusonul de pe mână). Nu-l cunosc și m-am ferit să-i fac o poză în care să i se vadă toată fața, întrucât nu l-am întrebat dacă ar fi de acord. Dar trebuie să știți că, fără a urmări asta, ieri a câștigat admirația câtorva zeci de persoane.

La ora 16:14 eram în stația de troleibuze din fața Universității. Un troleibuz nr. 85 staționa, înăuntru fiind o singură pasageră, o doamnă septuagenară, întinsă pe jos. Tânărul din foto era lângă ea. Am înțeles de la oamenii din stație că îi acordase primul-ajutor, anunțase salvarea, iar acum stătea alături de pasageră și o încuraja. A sosit salvarea și din ea au descins doi bărbați și o cucoană pe la vreo 55 de ani. Din comportament, era clar că ea era cea mai importantă persoană din echipaj. A urcat în troleibuz, iar prima ei replică - pe un ton mult prea "săltat" pentru situația în cauză - adresată femeii căzute a fost: "Da' ce-ați făcut, doamnă, nu v-ați luat pastilele înainte să plecați de-acasă?".

Pacienta i-a explicat ceva pe un ton stins, nu am auzit ce. În schimb, a fost greu să o ratez pe cucoana de la salvare când i-a spus la fel de acru: "Eu nu sunt taxi, nu pot să vă duc în Pantelimon, unde locuiți." În fine, au urcat pacienta pe targă și, când au coborât-o din troleibuz, femeia a început să vomite. În timp ce "salvatoarea" s-a ferit, ca să nu fie murdărită, tânărul paramedic a sprijinit capul pacientei. A fost umplut de vomă pe mână, dar nu a schițat nici cel mai mic gest de dezgust, ci a fost preocupat în continuare să ajute bolnava. Apoi s-a curățat cu câteva șervețele, cu aerul omului pentru care nu se întâmplase nimic nefiresc.

A ajutat la urcarea tărgii în mașina salvării, i-a mai transmis cucoanei-șefe câteva lucruri pe care le constatase la pacientă, după care s-a suit pe motocicletă și s-a făcut nevăzut. În urma lui, oamenii, dezmeticiți cu întârziere, au început să aplaude. Tânărul însă nu i-a auzit, trecuse deja de intersecția de la Universitate.

El ne-a cucerit, în câteva minute, pe toți. Dar ce facem cu pseudo-salvatorii de tipul cucoanei de la Salvarea București-Ilfov? Fiindcă presimt că nu ea e excepția, ci tânărul de la IGSU.", a scris Luminiţa Diculescu pe Facebook. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro