Data publicării:
O familie ar fi fost ucisă de algele toxice. „Erau doi adulţi sănătoşi, un copil sănătos şi un câine sănătos”
O familie din California ar fi putut fi ucisă de alge otrăvitoare, spun anchetatorii. Cei trei membri ai familiei, dar şi câinele acestora, au fost găsiţi decedaţi într-o zonă în care se fac drumeţii.
Trupurile neînsufleţite ale britanicului John Gerrish, soţiei sale, Ellen Chung, şi fiicei Miju, în vârstă de un an, au fost găsite marţi în pădurea naţională Sierra. De asemenea, câinele familiei, Oski, a fost găsit mort într-o zonă din apropiere, care este o destinaţie frecventată de iubitorii de drumeţii, potrivit BBC, citat de Mediafax.
„Nu cunoaştem cauza exactă... nu ne vom opri până nu vom descoperi", a declarat şeriful din Mariposa, Jeremy Briese.
„Nu există indicii evidente ale modului în care s-a produs decesul... erau doi adulţi sănătoşi, un copil sănătos şi un câine sănătos, toţi au fost găsiţi decedaţi în aceeaşi zonă", a mai spus el.
Anchetatorii cred că decesele ar putea fi legate de evacuarea gazelor din minele de aur abandonate, dar Briese a exclus această posibilitate. „Nu cred că au legătură cu mina”, a spus el. „Este frustrant şi nu ne vom opri... este devastator pentru toată lumea. Din dovezile strânse, pare că aceste flori de alge sunt din cauza secetei recente", a adăugat Bries.
Înflorirea algelor poate produce „toxine extrem de periculoase care pot îmbolnăvi sau ucide oameni şi animale”, potrivit Agenţiei SUA pentru Protecţia Mediului.
Luna trecută, Serviciul Forestier SUA a postat pe Facebook avertismente cu privire la efectele algelor din pădurea naţională Sierra.
În 2019, o algă toxică a decimat crescătoriile de somoni din Norvegia
Milioane de somoni de crescătorie au murit în mai 2019 în nordul Norvegiei, din cauza proliferării unei alge toxice, au anunţat atunci autorităţile de la Oslo şi profesioniştii din sectorul pisciculturii, transmitea AFP, potrivit Agerpres.
Peste 10.000 de tone de somoni au murit începând cu mijlocul lunii mai 2019 în crescătoriile amplasate în fiordurile Nordland şi Troms, arătau estimări publicate de Direcţia de pescuit din Norvegia. Este vorba de mai multe milioane de peşti, în condiţiile în care un somon are o greutate cuprinsă între 700 de grame şi 5,5 kilograme, ceea ce antrenează pierderi de sute de milioane de coroane (zeci de milioane de euro) pentru piscicultori.
Stocurile de somoni sunt decimate de alge din familia Haptophytes, un fitoplancton comun în apele norvegiene, dar care, în anumite condiţii, poate prolifera şi asfixia peştii în ţarcurile lor. Lider mondial pe piaţa somonului de crescătorie, cu o producţie totală de 1,24 milioane de tone în 2017, Norvegia s-a mai confruntat cu un episod similar în 1991. 'Proliferarea nu s-a încheiat', avertiza Direcţia de pescuit din Norvegia. (Știrea, AICI.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News